Nejste přihlášen/a.
Dobrej, za čtyři dny se jde do školy a já se bojím.
Jdu sice do deváté třídy, ale já mám strach. Denně mě napadají ústně, smějou se mi, pomlouvají mě, dělají mi naschváli a nadávají mi, několikrát se stalo, že mě tahali za vlasy, nebo mi je stříhali. Proto jsem se rozhodla sednout si do poslední lavice tento rok, jenže ty tři předešlé tam seděla dvojice kluků a tak se bojím, že mě vyhodí odtamaď. Nebo proti mě poštvou třídu, nebo tím že jim to místo nenechám si ji poštvu sama. Celkově mě nemají rádi, netuším proč. Vždy se chlubí co mají nového, ale když mám já nový mobil, děsně jim to vadí, protože není možný mít za rom dva až tři mobily. Já za to nemůžu,rodiče mají nějaké výhody a tak nám vždy nechají ty mobily, co měli doposud... Vadí jim, když příjdu do školy v converskách nebo vanskách, protože mi údajně nemáme ani na šunku a tak jsme to určitě nakradli.
Jednou si na mě počkali před školou a boxli mi do břicha, mám strach, že se to bude opakovat. V minulosti se to řešilo, táta přišel do školy, po jedné události, kdy jsem z toho (sebeobrana, kdy jedna holka spadla a narazila si hlavu do zdi) vyvázle zle já a dostala důtku z napadání. Ona holka dostala za trest 20x něco napsat a mi zůstala důtka a fialové záda.
Nevíte jak se mám bránit? Tereza.
Terezo, šikanu je potřeba řešit hned od začátku. Pokud se objeví i v devítce, okamžitě se obrať na třídní učitelku (to není žádné žalování)!
Kdyby třídní učitelka nechtěla problém řešit, museli byste se spolu s rodiči obrátit na vedení školy (kdyby ani ředitel nechtěl řešit, pak na zřizovatele školy nebo školní inspekci).
Dítě (rozuměj školní docházkou povinné) má rodiče k tomu, aby se podobné věci řešili. Sama nezvládnete nic - je nutné bombardovat školu stížnostmi a požadovat písemné záznamy. Až písemný dokument u ředitele něco začně řešit. Před tím jsou to "jen kecy".
Pokud písemná stížnost je předána řediteli, vytvořenou kopii s podpisem o převzetí si uschováte. Pokud ředitel nebude řešit, bude na jeho hlavě jakýkoliv problém.
Takže váš dotaz je vlastně k ničemu... hezky zakončeno.
Děkuji za odpovědi, třídní učitelka už to řešila. Vždy se zmínila v hodině, jak se máme chovat k ostatním a že jim by to taky nebylo příjemné. A to přísloví Jak chceš aby se chovali k tobě, chovej se ty k nim... Vydrží jim to chvíli a pak zase začnou rejpat až se to dostává dál a dál...
Ovšem to není řešení šikany. Šikanu je potřeba nazvat pravým jménem a samozřejmě ji i po zásluze "odměnit". Tví rodiče by se měli oficiálně (písemně) obrátit na vedení školy a trvat na řešení problému.
"Oplácet stejnou mincí" není dobré řešení. Nenaučíš se řešit problém, postavit se sama za sebe, ... Pokud to dotyčným prochází, škodí to v důsledku i jim.
Přestoupení do jiné třídy v žádném případě. mají tam ještě horší jedince, kteří byli právě ti, co vše vyvolali. Nejdříve se semnou u nás jen nebavili, nebo byli sem tam nějaké potyčky, ale většina lidí, co všechno spustila a kvůli kterým to je tak, jak to je, jsou ty individua z vedlejší třídy.
Řešit s ředitelem, i ten o tom ví, jenže všichni učitelé mě vidí jako izolovanou, ne odstrčenou. Ví, že o mě kolují pomluvy, a tak, jenže víc, než promlouvání do duše, se nikdy nestalo. A já už to kašlu, je to jeden rok. Taky si nebudu brít servítky, jak oni ke mě, tak já k nim, nebaví mě snášet ty jejich řeči a přihlouplé argumenty. Prostě se jim budu vyhýbat a ignorovat je, nebo je odpálkuju.
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.