Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci se nechat vyloučit ze střední školy

Od: leontynka* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

Potrebuju poradit, právě jsem prošla 1.ročnikem SŠ, v třídě si nerozumím s kolektivem který je na mně hnusný a zároveň mi trochu dělá problém náročnost učiva. Chtěla bych přestoupit na jinou školu se stejným oborem, mám i vybranou, jenže máma o tom vubec nechce slyšet...

Napadlo mě že od září přijdu na první týden a pak do skoly přestanu chodit abych byla vyhozena. Myslíte že by mě poté vzali na té jiné škole a mohla bych přejít do druhého ročníku ve stejném oboru co mám na této škole?

Děkuji předem za vaše názory a rady :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dtjdz
hodnocení

1x

To je velmi špatný nápad, ztratit rok života tímto. Zajděte na školu, kam chcete přestoupit, zjistěte si podmínky, od kdy by vás přijali, co pro to máte udělat. Potom jděte za mamkou a vysvětlete jí, že jste ve škole nešťastná a že jste si k přestupu vše zjistila a vysvětlete, co je potřeba udělat.

Mimochodem, nebylo by jednodušší přestoupit jenom do jiné třídy?

hodnocení

1x

Zdravím. Přestat chodit do školy a nechat se vyloučit, je hloupost. Pokud Vám dělá problém náročnost učiva, spíš byste měla s rodiči zvážit výběr jiného oboru, který byste zvládla, abyste dostudovala. Na jiné škole učivo budete zvládat stejně špatně a kolektiv tam může být ještě horší..A co budete dělat potom?

repkin*
hodnocení

0x
Asi.by to.chtelo matce vysvetlit sve duvody.

jardakonejl*
hodnocení

0x

pekna blbost

kytka39
hodnocení

0x

Určitě bych zašel nejprve do školy kam chci nastoupit a chtěla mluvit se zástupcem nebo ředitelem školy a domluvit se na podmínkách a zdali vúbec budou chtít přestup...pokud ti to umožní...šel bych za mamkou a řekl jí..že máš zajištěný přestup..

rozhodně se nechat vyhodit...a pak to řešit...bych nedělal...je to to nejhorší co je možné udělat... o asi nebudou nejlepší reference od školy a také by to nemuselo vyjít... ! Nikdo na vás nečeká... slečno, bohužel...

ať to vyjde :)

albatros498022*
hodnocení

0x

Stejný obor je snad na každé škole stejně náročný. Utíkat ihned při prvních problémech není dobré pro život a co tedy nedělat střední školu, když na ni nemám. Dúvod přijetí na jinou střední školu do stejného ročníků musí být vážný / např. přestěhování a pod. a stejně škola nemá povinnost přijetí /. Rozhodně nevezme někoho, kdo byl z jiné školy vyloučen.

hodnocení

0x
Nenechat se vyhodit, řešit to diplomaticky. Jinak na nové škole můžou být ještě horší spolužáci. Víš, že budeš muset v budoucnu chodit do práce a vždy bude nějaký problém?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]