Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přežít devítku

Od: tenebris odpovědí: 7 změna:

Ahoj,
za pár dní zase začne škola a já pomalu upadám do "deprese". V polovině prázdnin jsem se vyloženě nemohla dočkat školy, chyběl mi režim, chyběl mi ten tlak a vše, co je se školou spojeno, kromě spolužáků. Ten pocit, že pokud to neudělám hned, tak to neudělám nikdy a budu mít problém, mi prostě chyběl a stále chybí, spolužáci jsou ale to jediné, z čeho mám vážně strach. Když jsem byla mladší, byla jsem takový melancholik. Často jsem brečela, když mi někdo ukřivdil, lhal, pomlouval a ubližoval... jakkoliv. Později už jsem taková nebyla, Nebrala jsem si nic vážně, nenechala se, jenže ono opravdu není snadné poslouchat všechny ty jejich výplody, posměšky a pitomé kecy na můj účet. Fajn, možná si to psychicky a emocionálně moc neberu, ale čas za čas to i přes to musím vypustit, takže se stává, že třeba dvakrát za školní rok se doslova vybrečím do polštáře. Když mám velkej tlak, tak se prostě vykřičím v nějaké odlehlejší části, kde mě nikdo pravděpodobně neuslyší, občas mlátím rukama do zdi a kopu, ale to už vážně výjmečně. Na veřejnosti sice nedávám nic znát, vlastně žádné emoce. Radost, smutek, bolest, nic. Uvnitř můžu skákat radostí, nebo být v koutu a brečet, ale navenek to nedám znát, ani před rodinou, ani nikde jinde, kde je možnost že mě někdo uvidí.
Možná se pletu, ale to že se tento rok budeme hlásit na střední školy, musíme se víc učit a tak trochu dospět, jim nijak nezabrání být na mě hnusný a udělat ze mě opět terč posměchů. Nevím co mám dělat, ignorace nepomáhá, hádky taky ne, normální rozhovor je rozesměje k pláči. Cesta nikde nevede a já nemám na výběr, nebo vlastně jo, budu je dál ignorovat a snášet jejich chytré řeči, nebo se přestanu bránit úplně a udělám ze sebe ještě větší trosku.
Kdyby se jen smáli a měli své plné huby chytrými řeči jde to, jenže jim na mě prostě vadí všechno! Vadí jim, jak se oblékám, co poslouchám, co se mi líbí, mé zájmy, vadí jim, že čtu knihy, sleduji animáky, mám plakáty metalových skupin a nosím jejich trička, vadí jim, že nemám nic proti emo ani jiným skupinám lidí, vadím jim já.
Ne že by mě to poslední dobou vadilo, zvykla jsem si, a tak mě to samozřejmě č´štve, ale už je ignoruju a směju se jejim narážkám, protože mě ty ohrané kecy nerozhází, ale ono to prostě není příjemné. Jednu dobu jsem se zajímala o esoteriku celkově, a zvlášť se zabývala bytostmi, které neexistují. Teda já dodnes věřím, že upíři a vlkodlaci existují, ale to už je na člověku, ne? xD
Jde o to, že jsem měla blog, kde shodou náhod bylo prostě všechno, víli, MP, cokoliv... a oni na mě začali pořvávat "mořská panna" Nejdřív mě to štvalo, ale později se mi ty dvě holky omluvili, dodnes se bavíme. Nejsme kamarádky, oni mě za ní možná považují, ale já si k nim prostě nikdy nevybuduji úplně kamarádský vztah, protože, jedna se ozve, když něco potřebuje, chce někam jít a ta druhá je sice takhle v pohodě, ale ona se na mě dívá, myslí si, že ji nevidím a nepozdraví mě, dokud to neudělám já. Možná kladu ohledně kamarádství divné nároky, ale podle mě by se neměla dělat z kamarádů sranda o něčem, o čem ví, že se ten druhý nechce bavit a je mu to nepříjemné (třeba mlj vzhled, který mnoho mých "kamarádů" rádo řeší) a taky by se podle mě neměli oslovovat spostými výrazy. "Ty seš fakt pí*a proč to furt děláš?" Prostě pro to, co ti vadí? Najdi si svoji zábavu, já taky neřeším, že se řežeš, svoje jsem ti řekla, ale rozpitvávat to nebudu. Tví rodiče to ví, nic s tím nedělají oni a ty taky ne, je to tvoje rozhodnutí.
Spolužáci často když jdu, tak na mě hulákají, ať je to kdekoliv, jsem někde sama, nebo na veřejnosti. Sledují mě doma a pak nám zvoní pozdě večer (jedenáct hodin a to jim je čtrnáct patnáct, pokud sebou nemají své starší kamarády) když spí můj malý bratr a věřte mi, že když ho něco probudí, on jen tak rychle neusne. A já v jedenác ležím v posteli taky. Někdy. Málokdy... Záleží na náladě, ale to není podstatný. Co mám dělat, když normální cesta nevede. Učitelka na toto vedla téma už často, všichni jí to odkývali jako ovečky a pak se o přestávce začala řešit, že jsem jí zas něco řekla a že kazím zábavu.
Máte nějaké rady, co dělat a jak přežít ten poslední ročník? Budu vděčná za cokoliv, co by mohlo pomoci.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pinkbunny*
hodnocení

1x

Ahoj, dost Ti rozumím, byla jsem na tom na základce podobně. Nosila jsem trička metalových skupin, náramky, řetězy, steelky. Na sešitech jsem měla pentagramy apod. Jeden čas jsem nosila i emo patku a šla do toho stylu, ale tím se nechlubím :-D Také jsem měla nadváhu, takže se mi kluci i holky smáli. Nikdy jsem na to nereagovala, nosila jsem hodně sluchátka, když se mě někdo ptal ,,proč tohle nosíš?´´ řekla jsem ,,líbí se mi to, proč Ty nosíš tole?´´ a neměli co říct... Naučila jsem se to všechno ignorovat, našla jsem si pár kamarádů, co byli rozumní, a kašlala na to. Navíc to, že jsem nebyla jako ostatní mi dodávalo pocit jedinečnosti, výjimečnosti a originality :) Zabývala jsem se anděly, kartami, kyvadlem, různými básněmi, četbou čarodějných knih, hrála jsem na kytaru a psala písně. Potom jsem přišla na sš, kde jsem našla opravdové přátele. Nikdo mě tam z kolektivu nevyřadil. Naopak všem se líbilo, že nejdu s davem a někteří našli se mnou plno společných zálib :) Přežij devítku v pohodě, ignoruj kecy, usmívej se na lidi (nepřátele to zabíjí) a mysli na to, že až půjdeš na sš, budeš kým chceš, základka bude minulost a Ty někde začneš znovu a určitě najdeš super kamarády a mnohem lepší lidi, jen buď uvnitř pozitivní - protože co z Tebe sálá se i vrací - proto to nesmí být negativita :) Hodně štěstí, metalová kolegyně

hodnocení

0x
Jsou dve moznosti reseni , jeden je ignorace a mit je na parku. Druhy je byt agresivni a branit se. Nejhorsi , kdyz je proti vam cely kolektiv. Ono do zraneneho se dobre kope...
Hlavni vas cil je byt lepsi nez oni (nebojte zivot je potresta a ti nejvetsi frajeri dopadaji diky bohu spatne) a byt rada , ze clovek jde na stredni skolu a zacina jakoby odznova.

albatros498022*
hodnocení

0x

Kašlat na to a bránit se útokem.

hodnocení

0x

Každý, kdo je něčím vyjímečný, je na posměch druhých. Buď se zařadíš a budeš jako všichni nebo si budeš dělat svoje a naučíš se posměšky 1/ snášet 2/ odpálkovávat. Nebude to tak jen v devítce. Tak to funguje po celý život, všude ve světě. *hej*Jestli chceš radu, tady je:Nehádej se, ale nauč se diskutovat. Svá tvrzení podepři argumenty. Když se začneš hádat, pak necháš emoce, aby hovořily. A to vůbec není dobré. ;) Nějací asiati mají dobré přísloví: Jen blbec se dívá na prst, který ukazuje ke hvězdám.

bubla*
hodnocení

0x

Já měla na základce poměrně velké problémy, vše v pohodě kromě kolektivu, tehdy jsem to nesla těžko, každopádně ve škole jsem to ignorovala popřípadně jsem je nějak odbyla a snažila se povzbudit tím, že odtamtud vypadnu. Zabralo to, teď jsem na střední, moje třída je skvělá a z naší staré třídy na základce jsem jedna ze dvou, která na střední vydržela. Většinou ty nejvtší rejpálci vylítnou ze střední v prváku a dělají někde čišníka nebo jiného poskoka a jen počkej až na ně někde narazíš, oni budou vědět, že měli dát pokoj.

tenebris
hodnocení

Děkuji za odpovědi :)
Budu se snažit je ignorovat a věnovat se učení.

hodnocení

0x

Ahoj,

To,co ti zde napsali jiní, je zcela, 100% pravda. Jenom ti k tomu ještě dopíši dvě věci:

1)Uvědom si, že jsi jedinečná, nejsi ovce, co jde se stádem. Toto ti pomůže jednou najít přátele, ale ty opravdové přátele!

2)A navíc, si uvědom, že oni se chovají jako malé děti. Ty toto neděláš, tudíž jsi podle mne "dříve" vyspělá. A to je to, co oni nechápou, protože jsou oni "děti".

Držím palec. Hlavu vzhůru, bude líp. Jsi osobnost a ty to zvládneš a už zvládáš. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]