Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkup asteriodů

Od: karim odpovědí: 31 změna:
Dobrý den, kolik peněz bych dostal za asteorid nalezený v blízkosti Země ve tvaru koule s poloměrem 200 metrů, který je složen z čistého železa?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Musíš spočítat objem asteroidu (koule). Potom jeho hmotnost (železo). No a nakonec ber, že za 1kg ve sběrně dostaneš třeba 2Kč.

karim
hodnocení

Dobrý den rv, jelikož jste první co mi dobře odpověděl tak vám taky odpovídam. Objem koule V = 1/6 π × d³ = 4/3 π × r³ = 33510321,638291 m³
karim
hodnocení

Jenom rv nevím ten vzoreček pro hmotnost to víte za ty dva měsíce se toho zapomene.

hodnocení

2x

Tak, pokud jsem se nespletl při výpočtu a kilo železa by bylo ve sběrně za 3 Kč,-, tak by jsi dostal 791 178 693 880 Kč,-. Bráno to jako čistá a pravidelná koule, což se u vesmírných objektů nestává.

Teď zbývá vyřešit jen poslední detail, jak dostat 263 726 231 tun železa z vesmíru na zem.*smich*

karim
hodnocení

Mohli byste mi prosím vypsat jak jste k tomu přišli, že ten asteorid váží 263 726 231 tun?
Že by to byla hmotnost železné koule o průměru 400 metrů? Co myslíš?
karim
hodnocení

No moment, stále jste mi to nevysvětlil a průměr je 200.

No, podle zadání je průměr 400 metrů. Žádných 200.

Už to tady zaznělo, třeba včera od hejkala.

Ale nevadí, tak tedy ještě jednou. Znáš objem ty kuličky, viď.

Takže pak si vezmeš kus železa, zvážíš si ho, změříš, z toho spočítáš objem onoho kusu železa a pokud znáš objem toho tvýho kousku železa a zároveň i jeho váhu, spočítáš si kolik tak asi váží 1dm3 železa. Uznávám, je to strašná opičárna, takhle zjišťovat kolik váží železo, podstatně jednodušší to buď znát ze školy, či si to najít třeba v tabulkách, či na internetu.

Pokud znáš objem asteroidu a měrnou hmotnost železa, prostým násobením zjištíš jeho hmotnost. Samozřejmě je třeba použít správný jednotky, jinak ti vyjde hausnumero.

Pak si ze známé, tebou spočítané hmotnosti, asteroidu spočítáš podle ceny železa ve sběrně i celkovou cenu asteroidu.

Kapišto?

karim
hodnocení

Napíšete mi prosím tu měrnou hmotnost železa na m³?

Už tři dny to tu máš napsaný. To neumíš číst, či máš problém s pochopením psaného textu?

rv*

Metr má 10dm, tedy m3 má 10 x 10 x 10 = 1000 dm3. Měrná hmotnost teda bude 7874 kg/m3

jabraka*

protože je hustota železa asi 7800 kg /m3,lze snadno spočítat zadaný úkol.Nebudeme uvažovat,že u železných meteoritů (sideritů)je složení asi 3:1 Fe : Ni.Největší siderit na zemi nalezený váží asi 800tun

JABRAKA

karim
hodnocení

Vysvětlíte to?

Co chceš vysvětlit? Že vesmírem nelétají pravidelný koule z čistýho železa?

karim
hodnocení

Například jak vypočítán hmotnost?

Auu.

Co třeba objem x měrná hmotnost?

Nic ti to neříká?

karim
hodnocení

Ta měrná hmotnost je, ale v kg/m³
karim
hodnocení

Tak dobře vypočítán to tak jak jste to mi napsali: 33510321,638291 × 7874 = 2,6386027E11 × 3 ( výkupní cena ) = 7,9158081E11
rv*

Raději sem ale to železo nenos. Kvůli němu vzroste gravitační zrychlení Země a budeme se hůř pohybovat.

rv*

Když už znáš objem, tak si najdeš měrnou hmotnost železa. Ta ti říká, kolik váží jeden cm3 nebo jeden dm3 nebo jeden m3. Takže když znáš měrnou hmotnost (nebo si měrnou hmotnost přepočítáš na kg/m3) a spočítal jsi, kolik těch m3 koule má, tak i spočítáš, kolik váží.

hodnocení

2x
Hmotnost železa je okolo 7,874 kg·dm−3
Přepočítej si těch tvých třicet tři a půl milionů kubíků na kilogramy nebo tuny, vynásob výkupní cenou ve sběrně a máš to...
Jak jednoduché pro chytrého chlapce.
Sežeň si pilu a svaly. Jinak to do sběrny nedostaneš

hodnocení

1x

jak kde, ale musíte mít účet - do ruky se už peníze za sběr nedávají.

karim
hodnocení

Dobrý den inzenyrko, berte to jako, že účet mít nemusím.

angell1985*
hodnocení

1x

Jelikož nejste majitel,tak nic.

albatros498022*
hodnocení

0x

No já bych to viděl asi tak na doporučení na vyšetření u odborníka.

karim
hodnocení

Dobrý den albatros498022, já nepotřebuji vědět na co byste to viděl, já potřebuji od vás odpověď.

hodnocení

0x

Nic, v blízkosti Země je bezcenný.
Až ho dostanete na Zem, ozvěte se zas.

hodnocení

0x
Za 1kg ve sberne dostanes cca 4kc.

V nějaké sběrně snad vykupují železo?

doplněno 22.08.16 06:07:

Jste si jistý, že železo? Není to náhodou slitina železa, uhlíku a dalších prvků zvaná ocel či litina (dle procenta uhlíku)?

Ano v kazdem sbernem dvoru.

hodnocení

0x

Musím konstatovat, že dostanete tak akorát prd. Jedinou zemí, jejíž zákony umožňují těžit suroviny z vesmírných těles je USA. A asteroid jako takový je stále majetkem celého lidstva. Sečteno a podtrženo, máte smůlu, love nebudou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]