Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úspěšní podnikatelé za 1. republiky

Od: kaci* odpovědí: 3 změna:

Ahoj :)

jak co nejlépe odpovědět na maturitní otázku:

Úspěšní českoslovenští podnikatelé a úspěšné československé značky za 1. republiky, více rozvinout?

Kde hledat informace (kromě internetu?) popř. kde na internetu sehnat správné informace?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

I já jsem k maturitní práci měl zpracovat počátky podnikání v Čechách.Asi bys měl zkusit jednotlivé výrobky které měly před válkou věhlas.

První bylo cukrovarnictví a zpracování cukru,pak textilní výroba ,sklářská výroba a porcelán,k tomu i bižuterie.Těžba surovin,později strojírenství ,těžké a lehké a automobily,obuv a krejčovské podniky, potravinářská výroba a konzervárenství.K těmto oborům hledej na Netu zdroje informací.

JABRAKA

hodnocení

0x

A hledal bych nejen obory, ale i jména. Taková jména, jako Baťa, Křižík, Laurin a Klement, Škoda zná každý a istě si vzpomeneč na da další ( např. jsem zapomněl na jméno Walter ) Jen bych upozornil na jméno Josef Sousedík, které je možná méně známé (anebo taky ne).Ze zdrojů na NETu - wikipedie. Odkazy na pana Sousedíka jsou taky pod klíčovými slovy Moravský (vsetínský) Edison.

jabraka*
hodnocení

0x

Ale nechceme za tebe přímo řešit tvou úlohu.Musíš to pěkně pohledat!A zkus také knihy,nejen WEB.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]