Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vysokou školu zvolit?

Od: kosiska* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Potřebovala bych poradit na jakou vysokou školu jít.. Na gymplu mě hrozně baví ZSV a ČJ, jinak mě nic moc nebere. Ze ZSV je to konkrétně psychologie. Hrozně by mě bavilo dělat klinického psychologa, ale abych ho mohla dělat, musím vystudovat jedooborově psychologii a to jde jen na Karlovce (což jsem automatiky zavrhla, protože úspěšnost toho, že se tam dostanu je mizivá) a v Brně a Olomouci, kde jsou ty šance skoro stejné. A i kdybych se na nějakou z těhle škol dostala, je prý velký problém s uplatněním těchto humanitních oborů a hrozí pracák. Dál mě napadlo studovat žurnalistiku, protože mě baví psát a uplatnění je o něco lepší. Přemýšlela jsem o Univerzitě T. Baťi ve Zlíně na obor marketingová komunikace, ale zase se bojím, že pak budu litovat, že jsem nešla na psychologii, u které se zase bojím toho uplatnění.. Co myslíte, že je lepší?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Tak to zkus. Za to nic, krom pár stovek za přihlášky, nedáš. Dej si ji na všechny tři školy a třebas se někde zadaří. Každopádně faktem je, že psychologie je na přijímačky dost hardcore co se úspěšnosti týče. Ale člověk nikdy neví, takže proč to nezkusit. A co se týče dalších oborů, tak platí to stejné. Jeidné co tě musí trápit, aby se ti někřížily těrmíny zkoušek, ale většinou je školy vypisují záměrně odlišně.

hodnocení

0x

Když vidím kvalitu dnešních vysokách škol, tak bych dítěti doporučila, aby nikam radši nešlo. Znám spoustu vysokoškoláků, kteří mají tituly a jsou naprosto nepoužitelní pro práci i pro život a z důvodu přetitulování nemohou sehnat práci.

To ale není školou, ale těmi lidmi.

Na druhou stranu nepopírám, že je celá řada oborů, které jsou pro praktický život neužitečné (např. většina z toho co poskytuje fakulta humanitních studií nebo sociálních věd).

krtek*
hodnocení

0x

vyjma té psychologie jsi nenapsala žádný obor, který by byl pro dnešní společnost jakkoliv užitečný a který by tě alespoň trochu uživil..dnešní svět potřebuje kvalitní techniky, řemeslníky, doktory...markeťáci, obchodníci a všelijací humanitně zaměřené obory jsou společnost a podnikatele nepoužitelní...většina z nich také tyto školy má jen proto, že jsou lehké na vystudování a mají zaručen titul...osobně jsem před 9lety volil (sakra to už je doba) praxi než titul a dnes když to vidím jsem jedině rád, že jsem tak udělal..někdy mi přijde, že vím a umím víc než ti titulovaní (dělám ve stavebnictví)...

louu

Takže si žijete líp než titulovaní jo? A kolik prosím vás berete měsíčně?

krtek*

to si s dovolením nechám pro sebe..každopádně jsem si prošel od lopaty až do kanceláře a od základního 10.000 platu až k tomu co mám nyní..

elless
hodnocení

0x

Všechny ty školy co jsi vyjmenovala, tak někdo známý se tam hlásil a nedostal. I do Zlína je těžké se na tento obor dostat. Jednoznačně bych volila žurnalistiku, to má budoucnost a ne každý na to má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]