Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitel šikanuje žáka

Od: alexandr* odpovědí: 14 změna:

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat.

Máme učitelku výtvarné výchovy na oboru kadeřník, na škole je známa jako alkoholička. občas i já mám takové tušení (smrad alkoholu, motání při hodině, často nervozní, nervní, vše ji vytočí, do každýho si píchne a furt se neustále hádá).

Se všema učitelema si na škole vycházím vč. ředitelky, každý si mě chválí, mám vyznamenání, troufám si tvrdit že se super i na praxi. Bohužel učitelka na výtvarku si na mě dle mého názoru zasedla. Pokaždé když vyjde do hodiny usadí se, vždy na mě kouká takovým zarputilým výrazem, hledá na mě každou chybu. Furt do mě rejpe, neustále na mě řve a cokoliv ji v klidu a slušně odpovím zvýší na mě hlas a řve.

Co se týče klasifikace jsem si všiml také, udělali jsme menší podfuk a s kámoškou si nechali nakreslit od jedné holky výkresy. Při hodnocení od učitelky - kámoška dostala za 1 já za 3 a přitom to byl ten samý výkres.

Poslední věc, proč učitelka na mě můžeš být zasedlá je důvod, že jsem homosexuál - je možné že je homofobní, ale to podle školského zákonu není v souladu

§ 2Zásady a cíle vzdělávání

(1) Vzdělávání je založeno na zásadách

a) rovného přístupu každého státního občana České republiky nebo jiného členského státu Evropské unie ke vzdělávání bez jakékoli diskriminace z důvodu rasy, barvy pleti, pohlaví, jazyka, víry a náboženství, národnosti, etnického nebo sociálního původu, majetku, rodu a zdravotního stavu nebo jiného postavení občana.

Nevíte jak toto řešit v souladu ze školským zákonem abych z toho neměl nakonec problém já? Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x

Nevím proč pročítáš zákony. Myslím, že nejsi ve škole první den, abys věděl, že s těmito problémy se máš obracet na svého třídního učitele, popřípadě ředitele. Ostatně ani nic jiného ti nezbývá.

doplněno 10.08.16 00:08:

V tom případě musejí zasáhnout rodiče a ty musí podat oficiální stížnost k řediteli. Nicméně určitě musíš mít připravené pádné argumenty a důkazy (například svědectví jiných atd).

doplněno 10.08.16 00:15:

Emailem, dopisem, osobně. To už je celkem jedno. Každopádně písemná forma je výhodnější v tom, že se jedná o oficiální cestu a škola je rovněž povinna následně i písemně odpovědět, což se hodí, kdyby si nebyl s řešením spokojený a řešilo se to dál.

alexandr*
hodnocení

Ano, již jsem se obrátil, ale bohužel, když jsme chtěli zažádat o jiného učitele, tak žádost byla zamítnuta vzhledem k tomu, že kantorka výtvarné výchovy se obhájila nepravými informacemi (vyrušování při hodině atd.)

alexandr*
hodnocení

Argumenty mám 100% svědectví některých také, tudíž tedy napsat oficiální stížnost na učitele a to formou mailu např ředitelce školy?

doplněno 10.08.16 00:18:

Děkuji moc :) doufám že to dobře dopadne.

hodnocení

0x

Já si myslím, že kdo poukazuje na rovnost, musí být sám rovný. Podvádíš a ještě kritizuješ?! No neblázni! *hej*

vilik*
Já si myslím, babkazov, že tento váš výkřik je kálení do vlastního hnízda. Chcete po něm, aby byl rovný a na férovku nejste jinde schopna Balzerce napsat, že o setkání s ní nestojíte a schováváte to za zdravotní stav.
Naopak, myslím, že tento test byl namístě. Prokázal neobjektivitu a hlavně to, že tazatel má podezření oprávněně, že to není jen falešná domněnka.
Můj názor je takový, že když nechce tazatel mít problém, musí chování učitelky strpět. Bohužel.
V opačném případě bych nevěřil podání stížnosti, protože nemám důkaz. Šel bych cestou konfliktu. Jakmile bych s jistotou rozeznal alkohol, okamžitě bych opustil hodinu a zažádal o vyšetření učitelky pro podezření výkonu zaměstnání pod vlivem návykové látky protože je ohroženo zdraví zaměstnance i svěřených osob. Po tomhle další stížnost na nevhodné chování bude mít možná větší váhu, ale tazatele nebude mít rád vůbec nikdo.
alexandr*
hodnocení

Děkuji, s opuštěním hodiny při podezření na alkohol je dobrý nápad, moc děkuji.

Hlavně si buďte 100% jistí. Pokud nařknete učitelku takto přímo a nic se neprokáže, tak už Vám nikdo nikdy nebude věnovat pozornost. Jinak, pokud píšete čistou pravdu, Vám fandím - měli jsme na škole také opilce a učí dodnes. Akorát u nás to bylo horší, že se s ním paktovali starší studenti a dodnes vzpomínají, jak s ním chodili chlastat. Že dokázal ponížit během jedné hodiny třetinu třídy bylo každému jedno, "aspoň s ním byla sranda".

doplněno 10.08.16 11:38:

A doporučuji nežalovat, nestěžovat si, nepodávat stížnost. Z hodiny se omluvte na toaletu, dojděte za ředitelem a POŽÁDEJTE JEJ O RADU, co máte dělat, že se obáváte, že paní učitelka je pod vlivem alkoholu a Vy nevíte, jak situaci řešit. Pokud by vedení dělalo leklou rybu a stálo za učitelku (nechtělo jí odvolat z hodiny apod.- i to se Vám může stát), následky tak nebudou nijak šílené.

doplněno 10.08.16 18:24:

Video NE! Nedala k tomu souhlas. Jestli bude mít vedení chuť se na její chování podívat, stačí vkročit do třídy, video je zbytečné.

A jaké problémy můžete mít, když se alkohol neprokáže? Tak jako každý, kdo někoho veřejně obviní z nějakého závažného činu, a pak se prokáže, že to tak nebylo. Prostě ostuda. Nikdo Vám už nikdy nic neuvěří. Jednou jsem obvinila člověka nefér z krádeže - to se prostě nesmí stát! Nyní radši oželím ukradené peníze, než to udělat znovu...

alexandr*
hodnocení

Bohužel to je přesně tak jak píši. Určitě vedení nezahne vč. třídní.

Jak jsem zmínil třídní mi v tomto opatření pomáhá, ale bohužel učitelka vždy najde něco čím se obhájí ikdyž to není pravdivé. Veškeré konflikty které vyvolá popíra, tudíž jediná věc by byla ten alkoholismus, čím by se prokázali i ostatní věci.

Vzhledem k tomu, že je na škole známá i jako alkoholička, tak si myslím, že to nebude jen můj pocit. (nyni neberu ohled na drby), ale z mé strany to také tak beru, že prostě do hodin nechodí střízlivá.

Popř., kdyby se prokázalo že není pod vlivem alkoholu, mohu z toho mít problém? - prootže 100% není při vědomí, motá se, nervní atd. nedokáže udržet kontakt, nereaguje na dotazy a je celkově mimo. (myslí, že to může být i kobinace léků a lkoholu, které vyvolávají tyto stavy.

Ještě bych měl dotaz, je možné učitelku při hodině natočit a podat to ředitelství jako důkaz?

bublanina*
hodnocení

0x

Chci vám nabídnout ještě jinou věc. A myslím si, že mnohem vhodnější. Zkuste po hodině, kdy vás bude dotyčná učitelka mít a bude vám opět nadávat (samozřejmě neoprávněně), vyjít za ní na chodbu a požádat ji, jestli byste s ní některý den po vyučování mohl mluvit a dohodněte si s ní schůzku. To odmítnout nemůže, protože má jistě nějaké konzultační hodiny. V daný termín tam přijďte a řekněte jí, že máte pocit, že si nerozumíte, že mezi vámi vznikají zbytečné konflikty, zkrátka to, co popisujete. Zeptejte se také, co byste mohl udělat pro to, aby se to změnilo. Buďte upřímný a otevřený, o alkoholu ovšem nemluvte. Pečlivě se jí dívejte do očí. Alkoholik totiž dlouho nevydrží přímý pohled a stejně tak člověk, který vám úmyslně ubližuje. Věřte, že po tomto rozhovoru se situace změní, alespoň pokud jde o přístup k vám a třeba některým věcem z jejího chování lépe porozumíte. Pokud byste chtěl dál řešit i otázku alkoholu, promluvte si stejným způsobem se třídní s tím, že ji žádáte o diskrétnost a co si o tom myslí ona. Jen hodně špatný učitel neoplatí důvěru důvěrou. Vy pak můžete mít jistotu, že jste jednal čestně, dospěle a odpovědně. Samozřejmě se může stát, že vaše vyučující to celé neunese a bude i nadále ve vás cítit nepřítele, který ji navíc ohrožuje. To vás ale pak příliš trápit nemusí, protože totéž už vlastně zažíváte.

alexandr*
hodnocení

Jak říkáte, učitelka nedokáže udržet kontakt, je nervní, nereaguej na dotazy žáků, je celkově mimo.

Co se týče schůzky s učitelkou, tak to asi bude bezvýznamné, veškeré rozhovory s ní, které vedu, tak opovrhuje a nebere mě vážně. - již jsem zkoušel.

Nyní jediná možnost je prokázat alkoholismus si myslím, tím byse prokázalo, že tomu tak i mohlo být a vedení by uvěřilo více (přeci jenom alkohol má svoje to víme všichni).

bublanina*

A rozhovory vedete kde? Před třídou? To není zrovna vhodný způsob, učitel to takto vnímá konfrontačně, že ho chcete před ostatními shazovat, a proto se zřejmě snaží o totéž ve vztahu k vám, shodit vás, zesměšnit. Mezi čtyřma očima ovšem tento důvod odpadá a i komunikace ze strany učitele by v tomto případě měla být férovější. Měla by být, posuzuji obecně, neznám totiž konkrétní situaci. Ale za zkoušku to stojí, nemyslíte?

alexandr*
hodnocení

Rozhovory vedeme ve volné učebně osamotě vzhledem k tomu že mají kabinety spojené učitelé, tak tam to není možné.

Bohužel jak říkám, jestli se prokáže že je alkoholička, tak to vysvětluje veškeré její chování.

bublanina*

No právě v kabinetě to je ideální. Asi by nebyla moc ráda, kdyby kolegové viděli, že situaci profesionálně nezvládla, pokud vy budete seriozní. To by určitě neriskovala.

alexandr*
hodnocení

No ovšem o to jde :) prot jsme o samotě v uzavřený učebně kde nikdo neni a zvenku je koule (jedná se o informatiku učebnu). Takže tam je všechno v klidu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]