Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr VŠ oboru

Od: lili65* odpovědí: 3 změna:
Zdravím,
jelikož už za rok a něco budu podávat přihlášku na VŠ a nějak stále nevím, co si vybrat, začíná na mě doléhat existenční krize... Chtěla bych studovat obor, který se nezabývá přímo cestovním ruchem, ale nabízí studium: jazyky + zeměpis (ne ekonomika, ale spíše památky a různé zeměpisné údaje) + průvodcovství. Myslím tím vším, že budu průvodkyně po světě, mluvit cizími jazyky a ke své práci využívat zeměpis, abych správně popsala různá místa, kulturu, přírodní úkazy apod. Snad jste pochopili mou představu. Nemám totiž ani jistotu jestli něco takového existuje, možná jsem teď pro vás úplný blázen, ale obor cestovní ruch mě až tolik nezajímá z důvodu přítomnosti práva, účetnictví atp... Jestli někdo něco víte, popř. máte nějaké zkušenosti s něčím podobným, budu moc vděčná, pokud mi poradíte!
Předem díky za odpověďi!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Proč si myslíte, že je součástí oboru cestovní ruch i právo, účetnictví apod.?

Myslíte, že se průvodce bez těchto znalostí obejde? Ze zkušenosti mohu říct, že se tyto znalosti budou moc hodit.

mytrix*
hodnocení

0x

Obor průvodcovství neexistuje, protože to není jen o zeměpisu, jako spíše o lokální znalosti prostředí a určitě pak i dějepisu. Těžko půjdeš z ČR jít dělat průvodce někam do ciziny, když o tom v reálu nebudeš nic vědět - to prostě nějde nastudovat na škole.

Pokud nevíš a máš možnosti, tak si zkus udělat jednoduše mezeru a zajeť si na pár měsíců někam pryč (do států, popřípadě klidně británie nebo někam jinam po evropě). Poznáš nové prostředí a budeš mít nové zážitky. Dost věcí si pravděpodobně ujasníš.

Pak můžeš za rok školu zkusit a nebo taky ne, pokud zjistíš, že ji vlastně nepotřebuješ :)

hodnocení

0x

Nevím, jaké jazyky vás konkrétně zajímají, ale např. na MU existuje tento obor muni.cz/...

Vzhledem k tomu, že spadá pod katedru slavistiky, je zaměřen především na střední a východní Evropu, ale možná na jiných VŠ existují podobné obory i s jinou náplní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]