Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze dodělat základní školu?

Od: lilien odpovědí: 8 změna:
Zdravím. Nemám ukončenou základní školu. V 8.třídě jsem propadla na první pololetí. V 9 jsem propadla v obou pololetích. Zajímá mě zda lze základka nějak dodatečně didělat. Po základní škole jsem si udělala vyuční obor, takže mam vyuční list. Chtěla bych si udělat maturitu ale všude kam chci požadují průměr ze základky. Děkuji za jakékoliv info. Ps.školu jsem nedodelala ze zdravotnich duvodu. Mela jsem na zakladce vazny uraz-8operaci atd...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

svyjabob*
hodnocení

1x

Devět let povinné školní docházky máte, a jestli máte již výuční list, střední škola, kde byste případně teď dodělávala nástavbu na maturitu by po Vás neměla chtít vysvědčení ze ZŠ, nýbrž z posledního ukončeného ročníku studia, když jim tedy ukážete vysvědčení za poslední ročník učiliště, a výuční list samotný, ze zákona by jim to mělo stačit, resp. vysvědčení ze ZŠ by jim bylo k zápisu stejně k ničemu, případně že na tom trvají, zkuste jinou SŠ, případně kontaktovat školní inspekci (ale to je spíše ztráta času).

hodnocení

1x

Pokud máte výuční list, tak musíte mít dokončenou ZŠ. Pro podání přihlášky na nadstavbové studium by Vám mělo stačit vysvědčení z výučního oboru.

lilien
hodnocení

Diky, je pravdou že jsem se na to přímo na té škole neptala. Pouze jsem někde na webovkách četla že SŠ a VŠ mají jako podmínku splněných 9let povinné školní docházky. A že většinou berou průměr za poslední 2roky. No já tam teda zkusím zavolat a zeptat se přímo. Chci si dodělat dálkově obor který není příbuzný s mojim vyučením. Jsem vyučená pekařka (tehdá jsem neměla moc na výběr s míma známkama) Teď bych měla zájem o obor stavebnictví s maturitou. Jelikož se tomuto tématu poslední 2roky věnuji, naplňuje mě to a chci se tím do budoucna zabývat. Praxe ale bohužel není všechno, ta teorie mi prostě chybí!
uska*

Zavolejte na vysněnou školu, ale hned na ně nevybafněte, že nemá dodělanou ZŠ. I když jste 9 let do školy chodila. Jen se zeptejte, co požadují za doklady k přihlášce.

Pokud by dodělání ZŠ bylo nutné, zajděte na váš Školský odbor. Semotamo se pořádají kurzy (nevím jak to napsat) pro lidičky, kterým chybí ZŠ. Tohle je info 3 roky staré, změnit se může cokoliv.

rora*
hodnocení

0x

Základní škola, kterou navštěvuje syn, zrovna vyhlašuje kurz pro získání základního vzdělání. Dále cituji: "Do kurzu se mohou přihlásit občané České republiky i cizí státní příslušníci. Kurz je určen pro mladistvé i dospělé, kteří ukončili základní školu v nižším než devátém ročníku (7. nebo 8. ročník) a nezískali základní vzdělání. Podmínkou přijetí je odevzdání vyplněné přihlášky, doložení vysvědčení z posledního úspěšně absolvovaného ročníku a prokázání totožnosti uchazeče." Jestli však máte vysvědčení z deváté třídy, byť s pětkami, pak byste měla mít ukončenou i základní školu.

Jestliže tazatelka propadla na konci 9. třídy, pak ji nemá úspěšně absolvovanou a do takového kurzu by musela přinést vysvědčení z 8. třídy. *nevi*

ludmila*
hodnocení

0x

Ahoj mám 5 tříd základní školy a 4 třídy speciální školy,dále mám 2 výuční listy středoškolského vzdelání prodavač a kuchař -chtěla bych zkusit školu jenž s mím povoláním nesouvisí a to v oboru zubní stomatologie-prý se přijímacím zkouškám dá vyhnout za předlokladu že jsem chemyi a fyziku brala v posledních dvou letech, bohužel a pak už je to 3 roky co jsem po vyučení, dá se to nějak dodělat, jinak místo maturitní zkoušky bych jen skládala státní zkoušku, co tedy dělat budu muset dodělat základní vzdělání i přes vše že mám 9 tříd kde získat potřebné dovzdělání v chemii a fyzice, zubařem jsem chtela být už odmala, bohužel jsem začala chodit na speciální ze zdravotních důvodů po operaci, dá se to ještě dodělat?

iz*

Pro práci zubaře by Vám střední škola nestačila, po maturitě byste musela vystudovat ještě medicínu (VŠ). Co budete potřebovat doložit k přihlášce, a za jakých podmínek byste nemusela skládat přijímací zkoušky, Vám sdělí v sekretariátu školy, na kterou se chcete přihlásit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]