Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou dobrou učebnici pro zkoušky FCE?

Od: kamila* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Jakou mám koupit učebnici na zkoušky FCE v angličtině? Jsem na rodičovské a chci si udělat tuto zkoušku, postupně se na to naučit. Má cenu si připlatit za lektora po Skypu? Jak jste se na to učili vy? Děkuji za zkušenosti a rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím,

vidím že na tuto otázku nikdo neodpovídá, a tak píšu aspoň já. Já jsem na kurzy FCE již chodil u nás na škole, kde jsme měli jednu učebnici FCE, kterou bych Vám s radostí doporučil. Bohužel jsem momentálně na dovolené, takže Vám mohu pomoci až 31.7., tudíž pokud si počkáte poslal bych Vám ISBN, je k ní i CD s poslechy, reading, apod. ( cena cca 500 kč ).

Jinak nevím jaké jsou vaše dosavadní schopnosti vv AJ, ale já bych lektora na skypu zatím nedoporučoval. Dle mého názoru je to ztráta peněz do doby dokud se nepotřebujete rozmluvit, pak se hodí na konverzaci. Já jsem se anglicky hodně přiučil díky videům na Youtube ( Markiplier, English stories,... ) - za posledních pár let to mám tak naposlouchané, že testy z AJ jsou jen o naučení slovíček. Dále v různých PC hrách, ve zprávách a v časopisech. Momentálně čtu knihu úrovně C1, což mi sice dává zabrat, ale naučím se spoustu slovíček. Taky doporučuji sledování filmů s anglickým dabingem a popř. české titulky. ( pro začátek doporučuji film Rio 2 - dost jednoduchá angličtina )

Přeji hezký den.

doplněno 02.08.16 19:13:

Zde je slíbená kniha. Tuto verzi mám osobně koupenou a mohu ji jen doporučit. Protože jsou v ní i odpovědi, mohu si sám kontrolovat otázky, a tak nepotřebuji učitele.

Kdybyste chtěla ještě s něčím podobným poradit, klidně mi přímo napiště zprávu.

Hezký den.

P.S. Právě jsem zjistil, že tato učebnice byla tisknuta v Dubai ( žádná China :D )

hodnocení

0x

Mezi učebnicemi na této úrovni není velký rozdíl ve kvalitě. Domnívám se také, že British Council má podchycené, co vše se jako učebnice pro přípravu na tyto zkoušky vydává, možná to má i plně v režii. Co mě ale zaráží je, že se chcete učit sama (resp. lektora pouze zvažujete jako možnost). To bych opravdu nedělala. Na druhou stranu individuální výuka taky není vždy nejlepší - já bych zkusila zapojit babičky/manžela na hlídání a jednou týdně na kurz. (Ale pokud nelze to, tak aspoň toho lektora po skypu. Jestli jste schopná si dělat poslechy, sama pochopit gramatiku... víte, ty učebnice většinou nejsou dělané pro samouky. Jsou pro výuku v kurzu, mají jiné funkce než učebnice pro samouky. FCE (a vyšší) jsou poměrně dost specifické zkoušky, na mluvení se po Vás budou chtít přesně definované schopnosti - kde je chcete získat? S kým si budete dialogy nacvičovat? Já mám CAE, připravuju se na CPE a nedovedu si představit, že bych se na CAE připravovala sama - to bych nedala. A to jsem jazykově dost nadaná...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]