Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém, na který ani nevím, jestli mi budete moci něco napsat, ale musím to zkusit. Na základní škole v posledních ročnících jsem měla čtyřky na vysvědčení (ne z důvodu hlouposti, ale problémů doma, do té doby jsem byla mezi nejlepšími), proto jsem šla na učiliště - cukrář. Od prvního dne na praxi mi bylo jasné, že tohle je jeden velký omyl. Vydržela jsem tam 2 necelé roky, spíše tedy přetrpěla. Pak se naskytla možnost přestupu na jiný obor, ekonomický, tak jsem byla ráda, protože tohle mě vůbec nebavilo, nejsem zručná ale nemotorná a neuměla jsem si představit strávit tím celý život (a co jiného s výučním listem dělat). Šla jsem od prvního ročníku. Jsem tam tedy o rok, dva starší (a to mě občas štve). Jinak je obor v pohodě a jde mi, měla jsem 3 z matematiky jinak dvojky a jedničky, ale.. Teď si říkám: Neměla jsem raději dokončit ten učňák? Někdy mě deprimuje sedět 8 hodin na zadku a nevím, jestli by mě vlastně práce třeba účetní bavila.. Zjistila jsem, že nějaký pohyb mi chybí. Pořád se vracím zpět a říkám si: Co by kdyby.. Nevím teď vůbec, jestli jsem se rozhodla správně. Prosím, nemáte někdo podobnou zkušenost? Nebo nepracujete někdo jako cukrář/ka, nevíte co tohle povolání skutečně obnáší? Vybrali byste si ho znovu? Jsem občas zoufalá.. Baví mě tvořit rukama, ale nevydržím práci v kolektivu. Snad mi někdo přispěje svým názorem, zkušeností, radou.. děkuju.
Jak dlouho jste (kolik ročníků jste absolvovala) v novém oboru?
Podle mne by asi bylo lepší dokončit současný obor a pokud budete chtít, můžete si poslední rok cukrářky dokončit po něm. Ekonomický obor se Vám může hodit v případě, že se rozhodnete v cukrařině podnikat (nebudete muset platit účetní).
Zdravím. Jednou jste se rozhodla, takže nemá smysl přemýšlet o tom co by bylo, kdyby..Cukrářka Vás nebavila, takže k čemu by Vám bylo vyučení v oboru kterému byste se stejně nevěnovala? K tomu musí mít člověk vztah. Být tvůrčí, trpělivý, nápaditý, zručný, musí Vás to bavit..Každý proto ten talent nemá. A je spousta lidí, kteří i když ten talent mají, nejsou vyučeni v oboru a dělají to, co je baví, jen jako koníčka..Takže nelitujte toho co jste udělala a hledejte spíše motivaci proto, abyste úspěšně dokončila současné studium a neohlížejte se zpátky. Zda jste udělala dobře nebo ne, prověří až čas. Hlavně u studia vydržte a dokončete ho!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.