Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VOŠ dálkové studium

Od: dana06 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenosti s dálkovou formou studia. Chtěla bych jít na VOŠ do Havířova, ale vůbec nemám představu, jak dálkové studium probíhá. Kdyby někdo měl zkušenost i se školou v Havířově, budu jen ráda.

Děkuji

Pospíšilová

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janka99*
hodnocení

2x

Pěkný den, studovala jsem VOŠ dálkově v Praze (končila jsem v roce 2014), do školy se mělo chodit 1x týdně, případně se dalo žádat o individuální plán z důvodu práce, zdraví apod. to spočívalo v tom, že jste do školy nemusela chodit vůbec, jen na zkoušky. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to byla ztráta času, studium bylo na 4 roky a pak jsem si bakaláře dodělávala na soukromé škole, aby mi ty 4 roky uznali. Takže ve výsledku 5 let studia a 50 000 Kč víte kde. Doporučuji pracovat a zkousit to další rok na škole, kterou chcete. Na VOŠ se už v dnešní době "nehraje", resp. co se týče účetnictví a financí, nikdo ji neuznává nebo musíte splnit více podmínek.

honza7*
hodnocení

0x

Pokud chcete studovat, tak doporučuji jít někam na VŠ. Když byla před časem VOŠ na 2 roky, tak to ještě mělo význam tam studovat. Nerad bych se mýlil, ale dnes už to jsou 3 a dálkově klidně i 4 roky. Studovat 4 roky na titul DiS. rozhodně nedoporučuji, to je absolutně k ničemu. Za 3 roky máte dálkově na VŠ v klidu Bc., za další 2 roky i magisterský program s titulem Mgr. nebo Ing. A je to kompletní plnohodnotné VŠ vzdělání, vy byste za skoro stejnou dobu měla pouze VOŠ. Co jsem slyšel od známých, kteří VOŠ kdysi dělali, tak se chodilo do školy jeden den v týdnu, na VŠ to bývá tak, že je několik soustředění za semestr většinou v sobotu nebo i v pátek odpoledne. Ještě si to promyslete, ale studovat dálkově VOŠ není dobrý nápad.

pt®

je možné, že se tazající na VŠ nedostal, nebo nebyl obor otevřený, tak aby neztratil/a studijní návyky, je lépe do školy chodit a na VŠ se pokusi další rok...

pt®
hodnocení

0x

V Havířově ne, ale v Praze. Dálkové studium je na tři roky, jednou týdně konzultace a každého půl roku zkoušky, písemné, pak ústní, zakončíte maturitou a obhajujete zadanou závěrečnou práci z daného odborného předmětu studia.

dana06
hodnocení

Právě, že mě na VŠ nevzali z důvodu vysoké kapacity. Musím samostatně vydělávat, jelikož nebudu mít jinou peněžni podporu.

honza7*

Nevím na co jste se hlásila, ale když tam byla tlačenka a problém s kapacitou letos, určitě to bude podobné i za rok. Když jste chtěla studovat VŠ, tak jít studovat VOŠ (když už nelze končit za 2 roky, ale nejméně za 3) není adekvátní náhrada, protože studujete stejnou dobu na různě hodnotné tituly. Zkuste soukromou VŠ, některé berou i bez přijímaček. Školné je sice o něco vyšší než na VOŠ, ale i na VOŠ budete muset stejně něco platit. S tím rozdílem, že když máte Bc. můžete jít dál na Mgr. nebo Ing. Čili ty vystudované 3 roky na Bc. mají nějakou hodnotu. Když půjdete studovat 3 roky na DiS (a některé VOŠ mají opravdu dálkově i 4 roky)., tak nemůžete pokračovat v magisterském programu a jediné čeho docílíte, je, že pak budete moct nastoupit nějaký zkrácený program na titul Bc. (většinou dvouletý, dálkově určitě nikde Bc. za rok nedoděláte), který už jste ovšem mohla mít dávno hotový, kdybyste šla rovnou na VŠ do standardního Bc. programu. V dnešní době studovat VOŠ už je ztráta času.

elles
hodnocení

0x

Když si slečna vybrala voš, tak asi k tomu měla důvod. Ne každý musí chtít akademický titul. To jsou rady, nenapadlo Vás, že třeba se na vysokou školu necítí anebo chce se dostat i do praxe, které je na vošce anebo přece je také možnost, že její vytoužený obor je jen na vošce a ne vysoké škole, anebo dalších sto jiných důvodů. Proč hned psát, že voš je na nic, když o tom moc nevíte. Co znám i z okolí tak své děti na dalších školách dotují všechny rodiče, někdy je to těžké a společnými silami cšech to nějak všude jde. Já osobně bych se styděla tohle dětem nedopřát.

honza7*

Tazatelka napsala: "Právě, že mě na VŠ nevzali z důvodu vysoké kapacity". To je tedy jediný důvod proč nyní zvažuje VOŠ. Takže ne, takový nesmysl, že se na VŠ necítí, mě opravdu nenapadl. Dál Váš příspěvek nemá cenu komentovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]