Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se někoho zeptat, zda má nějaké tipy jak psát bakalářku. Vedoucí mi poradil, abych prozatím necitovala číselně, ale tak, abych se v tom vyznala. Moc jsem ho nepochopila.Citovat ještě nemám, jen si to označit, tak, až budu citovat, se v tom vyznala. Jak jste to z počátku psali vy? Díky
moc nerozumím otázce. ale tedy já si k citacím vkládala komentář se zdrojem. seznam zdrojů jsem si dělala až v závěru práce, kdy už jsem ji nijak nepřepisovala a neupravovala a s každým přidáním zdroje do seznamu jsem daný komentář odstranila. měla jsem tak jistotu, že na žádný zdroj nezapomenu a ani mi nebude přebývat.
Dobrý i Vám...
Ono hlavně záleží, jakou formou a normou citujete. Já třeba citoval formou poznámky pod čarou... tyto jsou samozřejmě číslované, nicméně každý inteligentní textový editor je schopen reagovat a v případě, že vložíte poznámku (citaci) před jinou, tak číslování automaticky změní. Co se týká seznamu citovaných zdrojů v závěru práce, tak ty již byly bez čísel, seřazeny abecedně.
Záleží hlavně na tom, jak se dohodnete s vedoucím.
Nicméně třeba v době, kdy jsem si skládal teprve podklady, tak to vypadalo tak, že jsem sepsal určitý text a v místě, kde měla být citace jsem si udělal hvězdičku a na konec textu jsem si k hvězdičce poznačil odkaz na citovaný zdroj, který jsem teprve při sestavování textu práce změnil na citaci dle normy ISO 690.
Přidám se k dotazu, tak trošku jsem nepohopil význam citací / odkazů pod čarou / seznamu zdrojů, přijde mi to všechno jako jedno a to samé. Takže např. na internetu či v knize najdu článek, mám jeho část doslovně okopírovat a pod čaru napsat, že je to citace z knihy a do seznamu zdrojů jí uvést? Nebo je lepší to přepsat vlastními slovy a pouze ji uvést do seznamu zdrojů? V seznamu uvádět odkazy na konkrétní články, nebo uvést jen obecně např. cnb.cz?
Zeptal bych se ve škole, ale bohužel studijní oddělení funguje asi stejně jako snižování státního dluhu. Mám tu k dispozici jednu bakalářskou práci na obdobné téma, které mám já, přijde mi, že pisatel jen udělal ctrl+c a ctrl+v a na konci napsal odkud to vzal, v podstatě celá práce je text stažený z internetu. Předem díky za vysvětlení a rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.