Dobrý den, lámu si hlavu s tím, jestli by mi po požití alobalu(hliníku) v žaludku vlivem kys. chlorovodíkové nevznikl chlorid hlinitý a po vypití by mi žaludek vybouchl(AlCl3 je v kontaktu s vodou výbušný). Já vím, můžete mi říci zkus to a zjistíš, ale chtěl bych vědět teorii. Děkuji, hauu
Ten je tam taky, ale mně šlo o ten hydroxyd hlinitý. Blbě jsemm ho "zvýraznil", původně jsem ho chtěl podtrhnout a omylem jsemm ho přeškrtl. Omlouvám se.
Bezvodý AlCl3 se dá připravit jern přímým slučováním hliníku s chlorem, jinak vždycky vznikne hydrát, a ten s vodou nijak nereaguje, jen se může rozpustit. Při reakci HCl s hliníkem vznikne malé množství vodíku, takže žádné potíže nebudou. Nepoznáš, že se ti nějaký hliník v žaludku rozpustil.
Řekl bych,že se ten alobal spíš sbalí do kuličky a projde bez problému.Kyselina solná je v žaludku velmi slabá a alobal bude hned ve střevě.Počkej,až projde .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.