Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alobal v žaludku

Od: hauu* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
lámu si hlavu s tím, jestli by mi po požití alobalu(hliníku) v žaludku vlivem kys. chlorovodíkové nevznikl chlorid hlinitý a po vypití by mi žaludek vybouchl(AlCl3 je v kontaktu s vodou výbušný).
Já vím, můžete mi říci zkus to a zjistíš, ale chtěl bych vědět teorii.
Děkuji, hauu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hliník se běžně používá jako součást anacid, například

MAALOX
žvýkací tablety
aluminii hydroxidum, magnesii hydroxidum

doplněno 29.06.16 11:03:

Blbá grafika. Mělo to být

MAALOX
žvýkací tablety
aluminii hydroxidum, magnesii hydroxidum

jabraka*

Tedy hydroxid hořečnatý.

Ten je tam taky, ale mně šlo o ten hydroxyd hlinitý. Blbě jsemm ho "zvýraznil", původně jsem ho chtěl podtrhnout a omylem jsemm ho přeškrtl. Omlouvám se.

hodnocení

1x

Kde jsi přišel na to, že AlCl3 je výbušný při styku s vodou? Navíc v žaludku nevznikne AlCl3, ale jeho hydrát. Patrně to ani nepoznáš.

hauu*
hodnocení

Wikipedie praví:
Chlorid hlinitý je silně hygroskopický a při náhlém kontaktu s vodou může explodovat
Mimochodem co nepoznám?

Bezvodý AlCl3 se dá připravit jern přímým slučováním hliníku s chlorem, jinak vždycky vznikne hydrát, a ten s vodou nijak nereaguje, jen se může rozpustit. Při reakci HCl s hliníkem vznikne malé množství vodíku, takže žádné potíže nebudou. Nepoznáš, že se ti nějaký hliník v žaludku rozpustil.

hauu*

Děkuji, takže se nemusím bát výbuchu v žaludku :D

jabraka*
hodnocení

1x

Řekl bych,že se ten alobal spíš sbalí do kuličky a projde bez problému.Kyselina solná je v žaludku velmi slabá a alobal bude hned ve střevě.Počkej,až projde .

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]