Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vybírám školu a mám dvě možnosti buď to gymnázium nebo zemědělku s ekonomickým zaměřením. Mám strach, že na gympl bych se nedostal v 1. pol. 8. tř, jsem měl 2 a 3 z přírodopisu a zbytek 1, teď v 2. pol. 8.tř. mám z m a čj 2 zbytek 1. Jediný problém je z matematikou absolutněv ní plavu a ta 2 byla tak tak z té m. Tak váham. V Opavě jsou gymply se zaměřením např. jazyky nebo přírodovědné, u jazyků je matiky trochu míň.
Kecy v kleci. Pokud vím, že pro svoje povolání potřebuju VŠ, a že gympl zvládnu a nebudu při tom trpět jako zvíře, tak je gympl nejlepší volbou. Jestli si někdo vybral gympl a neměl na něj, potažmo na pokračování studia ve VŠ, tak je blbej. Napsat ale proto, že gympl je pro trosky bez cíle, jen ukazuje, jak jste omezený.
Petře, Vilík má pravdu, pokud jsi studijní typ a máš vážný zálusk na VŠ, jdi na gympl, ale jinak na odbornou střední. Gastronomii a turistický ruch/zahraniční obchod uplatníš dobře, ségra má podobný obor na hotelovce, může si slušně vybírat různé druhy práce, protože tento obor ti dá základy ve všemožných dovednostech, které jsou dnes žádané (účetnictví, obchod, jazyky i gastronomie).
Že by byla škoda to nezkusit mi nepřijde dobrá rada. Gympl je fakt jen pro ty, kdo vědí, že po SŠ chtějí/musí/určitě půjdou na VŠ, jinak ti gympl nic nedá. Známky máš možná pěkné, ale pokud nejsi úplně přesvědčený, že tak specifickou školu potřebuješ pro svoji kvalifikaci, tak bych hledala užitečnou střední.
Ti, co mají dobré známky a "jen to zkouší" občas dopadnou tak, že gympl vystudují se čtyřkami a bojem, s vedlejším produktem - nechuť k učivu - a pak se jim na VŠ nechce nebo se na ni nedostanou... no a ti končí právě v těch KFC a fabrikách za pár šupů a ještě mají problém najít práci, protože co s gymplákem, který "nic neumí".
Když jsem podobně radila známým a dětem, které doučuji, kteří chtěli, aby dítě mělo náročnou školu (ohledně VŠ si nebyli jistí), mozek nezakrněl, aby mohli případně ještě na VŠ, pokud se pak takto rozhodnout, říkala jsem: Na obyčejné SŠ udržíte mozek v kondici tím, že dítě bude studovat "na jedničky". Prostě nastavit si limit, že budou jedničky (či perfektně zvládnuté učivo) a podle toho se učit. Spousta středních je pro chytré žáky snadná a oni poleví a pak nemají na VŠ. Tímhle se tomu dá předejít, chceš-li o VŠ uvažovat jako o možnosti v budoucnu. Ale pokud VŠ není jistota, nevolila bych gympl.
Já jsem chtěl jít na gymnázium s podporou jazyků, kde matematiky tolik není, ale náročnost bude nejspíš vyšší než na běžné sš. Pí. učitelka mi řekla, že z gymplu mužů odejít vždycky, že by byla škoda to nezkusit.
Na gympl se určitě dostaneš, máš pěkné známky. Ale tady nejde vůbec o to, jaké máš známky, ale jak si k nim přišel. Čili zda to pro tebe byla dřina se naučit na dvě dvojky na vysvědčení, anebo jsi schopen se za pár minut naučit i to co tě abslutně nebaví. Že máš dvojku z matematiky, přece neznamená, že v ní plaveš, pokud to ovšem nebyla skoro trojka. Matika na gymplu je opravdu těžká a je jí hodně. Já bych se zeptala matikáře na názor jít na gympl a jak to vidí on.Gympl bez výšky je ti opravdu téměř na nic, jak tady píšou ostatní, ale jestli už ted víš, že chceš studovat několik dalších7- 9 let, tak proč ne. Na gastronomii půjdou děcka i ze trojkama a dokonce i ze čtyřkama, což je pro tebe škoda, protože tě můžou s prospěchem stáhnout dolů. Jelikož ty jsi asi hodně zodpovědný a zajímáš se o tuhle důležitou volbu už před prázdninama, tak bych volila asi také jazykový gympl. Cestovní ruch, fajn práce,hůře se hledá. Ale znám několik lidí co si u nás na Moravě ve Frydku udělali výšku nebo vošku, ted nevím, a ted jezdí s velkýma cestovkama a dělají animátory na dovolených, takže zadarmo jídlo, pobyt a ještě slušně vydělávají. Ale znají perfektně minimálně tři jazyky. Fakt záleží na tvoji povaze, zda jsi studijní typ a nedělá ti žádný problém učení.Pokud děcka na ZŠ se skoro nemuseli učit, tak gympl zvládají úplně s přehledem. Takže není to o známkách, ale kolik tomu musíš věnovat času a to neví ani učitele ani rodiče, ale jen ty sám. Pokud se musíš učit třeba více hodin denně, a nemáš čas na jiné zájmy, tak to dobře promysli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.