Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3 z chování, odvolání?

Od: mohny odpovědí: 10 změna:

Lze se někam odvolat,když moje dítě dostane 3 z chování.Podle mého moc tvrdý trest.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

4x

Asi vedení školy, kam jinam. Škola má zpravidla odstupňovaná kázeňská opatření. Počty neomluvených hodin, prohřešky proti školnímu řádu, až po jednorázové průšvihy těžkého kalibru. Sankce postupují od napomenutí tř. učitele, napomenutí ředitele přes 2 z chování až po 3.stupeň a končí vyloučením ze školy. Vy jste to nečekali? Vy jste nedostávali vyrozumění, že se něco děje?Vás si nikdo do školy nezval? To jsou věci, které jen tak z plezíru sám třídní učitel dát ani nemůže. Takové sankce musí probrat a odhlasovat pedagogická rada. Pokud to je pro Vás rána z čistého nebe, tak škola udělala chybu a odvolání je na místě.

hodnocení

2x

Myslím, že tu trojku nedostalo jen Vaše dítě, ale i Vy. Jak jste si ho vychovali, takové ho máte. Tak vemte rozum do hrsti a pochopte konečně, že jste si toho svého cápka vychovali stěží na trojku. Což pro Vás není moc dobrá vizitka.

Ano, škola je výchovná instituce, ale nejdůležitější je rodina. Ta dítě učí chovat se k ostatním, zdravit, zastat se slabšího, pomoci...Škola sama nezmůže všechno. A když je holt rodina nekvalitní a škola sama žáka nezvládne, pak je tady ta trojka. Nejen pro dítě, ale i pro Vás. Málo Vám na dítěti záleželo, málo jste se mu věnovali. Možná jste mu i hodně dovolili. Určitě jste věděli, že ve škole není všechno v pořádku. Co jste pro to udělali, kromě toho, že si teď stěžujete na Poradně? .

Pokud dítě podvádělo, bylo arogantní, sprosté, šikanovalo ostatní spolužáky, chodilo za školu, vyjadřovalo se hanlivě o učitelích...tak si to ohodnocení zaslouží. Měli byste se zamyslet nad Vaší výchovou a neříkat, že to bylo příliš tvrdé.

Není mi jasné, jak doma v rodině je dítě *andel* a ve škole najednou *cert*. Jaga.

Jen jednou jsem si postěžovala rodičům na učitele, který mě potrestal. Otec se přede mě postavil a povídá: Učitel má pravdu a má se poslouchat. No a další trest následoval tedy doma, otec měl pádné ruce. Od té doby jsem si už nikdy nestěžovala.;)

hodnocení

2x

Trojku z chování jsem měl i já.
Za více jak 20 poznámek typu Nedává pozor, neměl domácí úkol, přišel pozdě, kope se se spolužákem v lavici, napovídá...
Ať hodí kamenem...
.
bylo jich 23, z toho 80% od jedné učitelky... Žádné poznámky typu záškolák, krade, šikanuje, rozbíjí hlavy, nábytek, je drzý, sprostý, arogantní, a pod.
Tenkrát (před více jak padesáti lety) to bylo za první čtvrt rok, nebylo to na vysvědčení, jen na výstrahu čtené ve školském rozhlasu.
Nebyl jsem grázl, jen až moc živé dítě, které posadili se stejně živým do jedné lavice. Dvacettři poznámek není moc, čtvrtletí má bratru 90 dní, z toho odpočítám neděle, okolo 12, takže okolo 80 dní, tak v průměru každý čtvrtý den poznámka... nic moc...
.
Vzpomínám... Husitské války v dějepisu, o přestávce zuřivé bitky s křižáky příložníky a trojúhelníky, těmi velkými , na tabuli. V zápalu boje jsem hodil penálem po protivníkovi, ten uhnul a penál vyletěl oknem. Majitelka žalovala. Další poznámka...
.
V pololetí už jen dvojka. Poslední snížená za celou šk. docházku.
Z jedničky na trojku to šlo za jeden čtvrtrok. Z trojky na jedničku to prý nebylo možné.
To vysvědčení bylo ze 6. třídy, i tak ho nikdo neviděl.
.
A moje rodiče nikdo neobviňoval ze špatné výchovy.!
.
Pravda je, že nejen pro nás učitel tenkrát byl pan, někdo. Dnes na učitele každý jen nadává.

davidc

Pokud má její syn trojku z chování, tak to není za takovéto prohřežky, jak vyjmenováváte vy. Dnes se trojka z chování dává pouze za větší prohřešky jako alkohol, drogy, příliš velká absence bez důvodu, šikana učitelů nebo žáků a celkově nerespektování školního řádu. Také za podvod se něco dávalo, ale spíše to byla třeba zhoršení známky a tak dále.

worker

Za podvod byla u nás ředitelská důtka.

hejkal Tenkrá takové vyrušujicí žáčky rozsadili a když to nepomohlo tak ke každému posadili holku O všem otázka pro koho to byl větší trest.Dvojka byla pro naší partu normální trojku si nepamatuji u nikoho a to jsme byli pěkný kvítka.Třeba namazání sádlem šmytšec v hodině spěvu,nebo natření jazýčku u klarinetu pepřem,pouštění chroustu při vyučování a to dřevěné kružítko jsem zlomil Letos v květnu jsme se polužáky oslavili 50 roku skončení školní docházky.

bublanina*
hodnocení

0x

Odvolat se dá k řediteli, ale úspěch asi nebude velký, protože o tom hlasuje učitelský sbor. Záleží na tom, za co to je. Pokud je to nějaký jednorázový průšvih, který se nečekaně stal (nejspíš alkohol, drogy, šikana, ublížení...), tak škola nemohla informovat průběžně. Jak?

hodnocení

0x

Trojka z chování? V tom případě bych se zamyslel nad sebou jak dítě vychovávám.A ne hledat odvolání které stejně chování dítěte nevlivní jen utvrdí v tom že maminka/ tatínek vyžehlí vše.

3 z chování, odvolání?

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, na co se chcete odvolávat? Trojka z chování se nedává jen tak za vykřikování v hodinách nebo zapomenuté úkoly. Moc tvrdý trest za co? Určitě máte vysvětlení školy. Trojka z chování se dává za hrubé porušení školního řádu - lze i bez předchozích důtek a dvojky z chování. Jinak žádné postihy pro dítě, napomenutí, důtky apod.? Blesk z čistého nebe?

traveller
hodnocení

0x
Neupřesnil/neupresnila jste,za co ji dostalo vaše dítě. Pochopím,že se ho chcete nějak zastat,ovšem nejdříve by bylo záhodno zjistit důvod jeho jednání a co ho k tomu vedlo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]