Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uznání maturit v Německu

Od: jiri* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

chci odejít pracovat do Německa a zajímalo by mě zda je možné nějak snadno uznat vzdělání.

Něco jsem sice našel, ale zní to dost komplikovaně a asi jen pro určité obory.

Já jsem vystudoval obor strojírenství a jsem od narození Německý občan, akorát žijící v Česku (že mám něm. občanství jsem se dozvěděl před pár měsíci).

Nevíte někdo prosím? Případně kam se obrátit..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Pokud jste vystudoval strojírenství, jde snad o uznání vysokoškolského diplomu a ne maturity (na střední škole jste byl žákem, nikoliv studentem).

Uznání vzdělání v Německu

doplněno 18.06.16 23:59:

Wikipedie není směrodatná. O studium jde až na VŠ.

doplněno 23.06.16 21:05:

Řekněme to takto: Nechce-li tazatel sklidit v Německu výsměch/posměch, měl by o studiu mluvit až v souvislosti s VŠ.

dota*

Dobrý den, wikipedie uvádí, že student je u nás od střední školy, žák je na základní škole. Je to tam špatně?

dota*

Dobře, tak jinak. Kde je napsané, kdo je student a kdo ne? Kde to můžu dohledat?

dota*

Tak jsem si to dohledal. O studium jde až od VOŠ a samozřejmě taky na VŠ. Podle zákona to tak je, stejně jako podle zákona jsou profesoři až na VŠ. Praxe v používá pojmů je asi jiná, možná včetně učitelů na středních školách. Já se až nyní dozvěděl, že jsem při navštěvování SOU před rokem 1989 nebyl učeň podle tehdy platného zákona a přesto se o nás jako o učních mluvilo.

Článek na téma: Žák nebo student.

Takhle z rychlíku by jeden nezasvěcený skoro řekl, že v těch zákonech máme trochu zmatek (my = my v ČR)

iz*
hodnocení

0x

Pokud jste vystudoval strojírenství, jde snad o uznání vysokoškolského diplomu a ne maturity (na střední škole jste byl žákem, nikoliv studentem).

Uznání vzdělání v Německu , Anerkennung von Q/...

doplněno 18.06.16 23:55:

Pozor, jsou to dva odkazy: Uznání vzdělání v Německu (česky) a Anerkennung von Q/... (německy)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]