Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci odejít pracovat do Německa a zajímalo by mě zda je možné nějak snadno uznat vzdělání.
Něco jsem sice našel, ale zní to dost komplikovaně a asi jen pro určité obory.
Já jsem vystudoval obor strojírenství a jsem od narození Německý občan, akorát žijící v Česku (že mám něm. občanství jsem se dozvěděl před pár měsíci).
Nevíte někdo prosím? Případně kam se obrátit..
Pokud jste vystudoval strojírenství, jde snad o uznání vysokoškolského diplomu a ne maturity (na střední škole jste byl žákem, nikoliv studentem).
Uznání vzdělání v Německu
Wikipedie není směrodatná. O studium jde až na VŠ.
Řekněme to takto: Nechce-li tazatel sklidit v Německu výsměch/posměch, měl by o studiu mluvit až v souvislosti s VŠ.
Dobrý den, wikipedie uvádí, že student je u nás od střední školy, žák je na základní škole. Je to tam špatně?
Tak jsem si to dohledal. O studium jde až od VOŠ a samozřejmě taky na VŠ. Podle zákona to tak je, stejně jako podle zákona jsou profesoři až na VŠ. Praxe v používá pojmů je asi jiná, možná včetně učitelů na středních školách. Já se až nyní dozvěděl, že jsem při navštěvování SOU před rokem 1989 nebyl učeň podle tehdy platného zákona a přesto se o nás jako o učních mluvilo.
Článek na téma: Žák nebo student.
Takhle z rychlíku by jeden nezasvěcený skoro řekl, že v těch zákonech máme trochu zmatek (my = my v ČR)
Pokud jste vystudoval strojírenství, jde snad o uznání vysokoškolského diplomu a ne maturity (na střední škole jste byl žákem, nikoliv studentem).
Uznání vzdělání v Německu , Anerkennung von Q/...
Pozor, jsou to dva odkazy: Uznání vzdělání v Německu (česky) a Anerkennung von Q/... (německy)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.