Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po 2letech na VŠ

Od: duff odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

snažil jsem se dva roky v zaměstnání ale pořád mě to táhlo do školy. Jsem přijatý na VŠ a příští týden jdu na zápis do studia. V práci ani doma jsem to neřekl ví to jen moje přítelkyně, která snad půjde se mnou. Mám strach, že se mi nebude dařit vrátit se do školy a hodně jsem toho zapomněl *ee* máte nějaký tip jak se s celou věcí srovnat? nebo co třeba všeobecně procvičovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Duff, máte můj hluboký obdiv. Mám úctu před vzděláním a před každým, kdo se odhodlá studovat. A ještě větší, když tam vydrží a dostuduje. ;) Chvilku vám bude trvat, než se dostanete do tempa, ale když chytíte druhý dech, budete dobrý. Rodičům to řekněte a poproste je o podporu. Předpokládám, že vás budou živit. A to není úplně malá zátěž. *slunce*Přeji vám hodně síly, odhodlání a cílevědomosti. babka z Ostravy

hodnocení

0x

Hodně záleží na oboru...

Ale hlavní je být v klidu a v pohodě, učit se na zkoušky a plnit si svoje úkoly.

Je šel na VŠ po 12 letech od maturity a taky to šlo...

hancule*
hodnocení

0x

Duffi,jak jste napsal,táhlo Vás to do školy, - podvědomě jste cítil,že pro praktický život ještě u Vás nenastal ten pravý čas.Možná jste si uvědomoval i důležitost vzdělání a tím i možnost ,lepšího,zaměstnání a uplatnění.Je dobře,že jste takhle jednal a poslechl svou intuici.Bohužel,zapomenuté učivo budete muset dohánět postupně s výukou a přednáškami. 2 roky není dlouhá doba pro to, dostat se opět do soc.role studenta - uvidíte,budou i ,starší , studenti.Těšte se na dobu,kdy opět zasednete do učeben,nyní užívejte pocit,že Vám vše začne - nová etapa s novými možnostmi.Jistě i starosti,hodně studování,ale motivaci máte - to je podstatné.Píšete,že přítelkyně ,snad půjde s Vámi, - tedy zřejmě také studovat.Budete si oporou i pomocí navzájem.Pro začátek snad jen - nestraňte se ostatních,třeba mladších,snažte se zapadnout .Důležité bude studovat zodpovědně od začátku,neodkládat povinnosti jen na zkušební období - tím budete i trénovat ,mozek, k tomu,abyste získal pružnost v myšlení,zaktivovat paměť nejen krátkodobou./Nepíšete zda se jedná o denní či kombinované studium.To druhé je náročnější,pokud tedy budete i pracovat,což předpokládám./

hodnocení

0x

Duff, i já Vám držím palce. Nikdy jsem studovat nepřestala (práce při VŠ, kombinované studium, mezi tím jazykové kurzy a doplňková školení v práci a v jazykovkách), protože vím, že když přestanu, tak už se k tomu nevrátím. Úplně snadno to asi nepůjde, ale jestli Vás to celé dva roky táhlo zpátky do školy, tak máte motivaci silnou a s ní překonáte i překážky. Co bych určitě procvičovala, je paměť, té trvá, než se naučí vybírat z učiva to podstatné a začne fungovat tak, jak má. Hodně bych četla, nejlépe z oboru, který jdete studovat.

Co mě ale docela zajímá je, jak se budete živit? Doma jste to neřekl, tak asi nepředpokládáte, že Vás živit budou rodiče. Přítelkyně jde studovat s Vámi, takže ta taky nepřipadá v úvahu. (Píšete, že jdete na zápis a že se vracíte do školy, předkládám, že jde tedy o denní studium.)

ddd
hodnocení

0x

Dekuji vsem za Vase nazory, takove slohovky jsem ani necekal :) pro upresneni: penize mam nasetrene takze zivit od rodicu nepotrebuji nebo alespon ne hned od zacatku. Jednat se bude o denni studium. Dekuji Vam za podporu snazim se cist nejake knihy abych zregeneroval mozek . Pravdou je, ze s oborem to nema nic spolecneho :D

anniefej
hodnocení

0x

Zdravím, zkuste se hned po zápisu vypravit do knihovny a půjčit si nějaká skripta pro první ročník. Po prolistování hned zjistíte, jak na to jste, a co případně dohnat ;) Nebo zkontaktujte někoho, kdo obor studuje, aby Vám poradil / poslal svoje materiály ke zkouškám. A učte se v průběhu semestru, připravujte se na i cvičení (není dobré se prezentovat jako ten, co nikdy neví odpověď), ale zase přehánět to nemusíte. Jinak klasika - číst, luštit křížovky, koukat na videa s odborníky z Vašeho oboru... :) Ať se Vám daří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]