Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thank you for coming/having come

Od: tomasek456 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Jaký bude rozdíl mezi "Thank you for coming" a "Thank you for having come" v kontextu když mi přijde návštěva a já jí vítám v předsíni apod.

Děkuji :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Thank you for coming.

Ale děkovala bych až při odchodu :)

doplněno 14.06.16 16:11:

Tomášku, nevím, nikdy jsem to neslyšela. Díky dostávám a sama děkuji vždycky jen s gerundiem.

tomasek456
hodnocení

Kdy bych však mohl použít "Thank you for having come"? Nevíte prosím?

hodnocení

0x

"Thank you for coming" je to správné, druhá varianta ne...

doplněno 14.06.16 16:20:

taky to neumím vysvětlit, ale "having come" mi zní nepřirozeně - asi bych to nepoužila nikdy...

hauu*
není to ,,having come" v nějakém čase? angličtina jich má 12

Je to "min. čas pro gerundium". Ale tady se nepoužije.

Použije se v polovětných konstrukcích typu "Having come to the house, I found out that somebody else was living there." ve smyslu "Když jsem přišel k domu..." a možná ještě jinde, ale zrovna mě nic nenapadá. Quirk to kdyžtak jistí ;)

doplněno 14.06.16 21:25:

hauu, já osobně všechny, používám AJ na hodně pokročilé úrovni pro specifické účely. Ale jestli se chcete dorozumět s kamarády (dohodnout aktivitu), na nákupech, přečíst si noviny nebo mluvit o sobě, tak Vám bude stačit výčet od kolikokoli.

hauu*
A kolik časů se vůbec používá?

Minulý, minulý průběhový, přítomný, přítomný průběhový a budoucí will/going to podle "nálady" kolikrát.

bour

+předbudoucí = i will have done tomorrow...

To jsem ještě nikdy nikoho v běžný řeči říct neslyšela. Ještě tak maximálně předpřítomný čas (I have lost something...).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]