Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřívější ukončení ročníku

Od: garfieldkomiks* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jak bych si mohla vyřídit dřívější ukončení ročníku. To znamená, že bych si pro vysvědčení přišla např. následující týden a pak už bych do školy nešla.
Nedělám to kvůli tomu, že se mi tam "nechce". Jenom si říkám, že když v září půjdu na jinou školu, tak bych si mohla prázdniny udělat delši ;). Taky by mi to prospělo ohledně brigády, na kterou bych mohla nastoupit o něci dřív.

Jenom bych chtěla dodat, že to samé udělal i můj kamarád, který do formuláře napsal, že jede k moři a pak si válel šunky doma. Co si o tom myslíte? Za jak dlouho by to mohlo být? Problémy ve škole (co se týče morálky a známek) nemám, tak si myslím, že by to šlo...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vysvědčení Vám teď nedají. Běžně se toto řeší tak, že si žák (rodiče) zajde za vyučujícími a ověří si, že pro ukončení klasifikace má vše splněno, případně doplní to, co splněno není, vyučující zpravidla umožní (test, zkoušení apod.). Pak se dle šk. řádu omluví z výuky (bývá tam, že dlouhodobu absenci nad x dní je třeba mít povolenou ředitelem) a pro vysvědčení si přijde první týden v červenci, zpravidla tam sekretářka bývá celá dopoledne. Vše by takto mělo být domluveno předem.

garfieldkomiks*
hodnocení

Díky za odpověď. Asi to vypadá, že namísto zbytečných běhanic to tam raději nějak přečkám:-D

iz*
hodnocení

0x

Vedení školy není povinno takovému požadavku vyhovět.

Chcete-li mít delší volno (nepůjde o prázdniny), můžete škole doručit písemné oznámení o zanechání studia (nejste-li zletilá, musí podepsat i zákonný zástupce) a zaplatit si zdravotní pojištění...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]