Zdravím, mam problem a nevim co delat :D Je mi 22 v únoru za rok, ale teď v září můžu jit do 2. Rocniku na stredni socialni a zdravotnicke sluzby, ale tento obor jsem si ani nevybral já sam a už to bylo před 4 lety prostě byl jsem blbej a hulil jsem a měl nějaké problémy prostě jsem introvertni clovek a možná mam i SF chodil jsem k psychologovi dříve jen chvilku pak jsem přestal. S rodicema ani nemluvim moc ani jsem nikdy nemel brigádu a nic takze vubec nevím co dělat. Zdá se mi že ten socialni obor je nic moc prostě to dělá každý a nikdy to dělat nechci.. ale vsichni už maji maturitu atd a ja nic, ikdyz je mi 21 tak na to vubec nevypadam :D spis tak na 16 se chovám,ale poprve vzivote jsem se rozhodl ze bych chtěl jinou školu a taky jsem se začal o sebe starat. Takže tento problém neni jen o škole no :D jsem nevyspelej proste se s moc lidma uz ani nebavim a s holkama vůbec. A ve skole sem nebyl hoodne dlouho naposledy tak kdyz mi bylo 17. Moji rodice me do niceho ani nenutili je to na nic... nejak jsem si to neuvedomoval nikdy az teď. A vůbec nevim na jakou skolu bych šel ani nevim co rict rodicum o tom a jak ještě to neví.. Nevím co mam dělat,ale rad bych ted zkusil poprvé nejakou praci, brigádu kdybych mel ted dalsi rok volna az do září.. a jeste bych se chtel nejak učit.
Jen tak na okraj by mne zajímalo, co jsi dělal ty čtyři roky ("A ve skole sem nebyl hoodne dlouho naposledy tak kdyz mi bylo 17.")?
K tomu ostatnímu se snad raději ani nebudu vyjadřovat... na rukou bys měl své rodiče nosit, když jsou ochotni toto trpět.
jesup*
Joo diky moc za odpovědi) já vim no jsou hodní spíš hlavně babička a děda:Dprotoze mamka moc nepracuje vlastně nema svoji praci nikdu neměla spis je doma furt a pracuje u tatky kterej je taky nic moc.Jako ja je nepomlouvam ale nic me nikdo neřekl ani nenaučil a jen dělal problemy a beru spis rodice jako babicku a dědu..Mam to prostě jiné a chapu byl jsem blbej prostě jsem se nebavil s lidma a nic nedělal a tohle se ze me stalo až teď jsem to pochopil a začínám neco ze sebou dělat a zkusim jim to nak říct a jít na prvni brigádu a uvidi a potom bych sel klidne do kauflandu jako skladnik to by bylo ok do zacatku a diky za odpovedi docela me to teď potěšilo)dekuji
martinaa*
No jo no, ono je těžký, aby dítě a student pochytili pracovní morálku, když rodiče jsou flákači (bez urážky). Jdi makat, ať jsi aspoň trochu soběstačný, škola se dá dodělat i dálkově.
A neboj, ještě se dá všechno v pohodě dohnat, stačí jen chtít .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.