Hodnoty výrazu,Rozklad na součin,výpočet %,

Od: Datum: 04.06.16 17:27 odpovědí: 1 změna: 05.06.16 04:32
Dobrý den,potřebovala bych poradit. Procvičuji si příklady z matematiky a vůbec mi to nejde. Sedím nad tím už strašně dlouho ale furt na nic nemůžu přijít,tak mě napadla tato stránka. A byla bych moc ráda za radu a popřípadně za vypočítání a postup. Děkuju moc !Určete hodnotu výrazu:(5 +k) - (-k +3) = 5k + 3k?(3+1) + (2+1) = 4 + 3= 7?(16l - 24) :4 = 4l - 6?(2+k) - (-k+5) =?(5 +1) - (2+1) =?(14l - 28) : 7 = ?Rozložte na součin vytýkání:44,4p - 66,6pm + 88,8px2(na druhou) =? 40z + 12zx - 23zx2 =?12n - 36nm +66n2 =?24z + 14x - 2z =?Prosííím :(( Tohle mi vůbec nejde :(Vypočtěte:6% z 5000kg = 50kg?40% z 150 000m2 =?19% z 950 ks =?2% z 200kg =?24% z 150 m2 =?56% z 1250 ks =?Umocněte:(11p +)2 =?(3z-5y)2=?(b-6)+(b+6) =?(3+r)2=?(z-11)2 =?(x-y) . (x+y) =?(3a +2b)2 =?Moc prosím o pomoc. :(( A né žádné hloupé připomínky že jsem si to alespoň mohla zkusit vypočítat. Jelikož nevím jak,tak proto tu nejsou výsledky. Byla bych moc vděčná za pomoc. ) Děkuju předem všem!
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ctenar
Datum: 05.06.16 04:32

Jen řešení některých (ostatní jsou podobné):

(5+k) - (-k+3) = (5+k) -1.(-k+3) = 5+k + k - 3 = 2k + 2

ostatní podobné máš dobře


44,4p - 66,6pm + 88,8px2 = 22,2p.(2 - 3m + 4x2)

40z + 12zx - 23zx2 = z(40 + 12x - 23x2)

12n - 36nm +66n2 = 3n.(4 - 12m + 22n) = 6n(2 - 6m + 11n)

24z + 14x - 2z = 22z + 14x = 2.(11z + 7x)


6% z 5000kg

5000kg ... 100%

x kg ... 6%

5000/x = 100/6

x = 5000.(6/100) = (5000/100).6

x = 50.6 = 300kg


40% z 150 000m2

100% ... 150 000m2

1% ... 150 000/100 = 1 500m2

40% ... 1500.40 = 60 000m2


(a+b)2 = a2 + 2ab + b2

(a-b)2 = a2 - 2ab + b2

(3z-5y)2 = (3z)2 -2.(3z).( 5y) + (5y)2 = 9z2 - 30zy + 25y2


a2 - b2 = (a+b).(a-b)

(x-y) . (x+y) = x2 - y2

(x-y) . (x+y) = x.(x+y) -y.(x+y) = x2 + xy -yx -y2 = x2 + xy - xy -y2 = x2 - y2 (je tedy vidět, že vzorec a2 - b2 = (a+b).(a-b) je opravdu správně)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.