Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám krátkou básnickou sbírku

Od: lizard odpovědí: 8 změna:
Dobré odpoledne,
sháním nějakou krátkou (tak na půl hodiny čtení nejvíc) sbírku básní. Nevíte o něčem? Nejlépe aby i laik nebo blb pochopil, o co go a neztratil se ve výlevech autora.
Česky nebo v překladu, prosím.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

napadá mě Francois Villon.

Pujč si v knihovně Villona a budeš zírat.

jh®

Souhlasím, Villon mne dostal už někdy v patnácti.

A taky Václav Hrabě.

hodnocení

0x

Ahoj,čeho by se ty básně měli týkat,ja ké téma?

doplněno 04.06.16 14:07:

jinak doporučuji Liter.cz,na levé straně sbírky tam si možná vyberete.

lizard
hodnocení

Děkuju, podívám se.
Téma je úplně jedno, spíš mi jde o to, aby se to dalo číst :)

hancule*
hodnocení

0x

Jiří Wolker - ten by Vám asi vyhovoval.:)

hodnocení

0x

u takhle vágního zadání je myslím tak více jak 90% pravděpodobnost, že tipy (tj. výstřely do tmy) nebudou vyhovující (ostatně to napovídá i značný rozstřel u jednotlivých dosavadních návrhů) - absolutně chybí nějaká bližší charakteristika o co go - tj. co má sbírka čtenáři přinést a jaké má dosavadní zkušenosti s poezií, potažmo krásnou literaturou, a co asi od přečtení sbírky očekává (nebo případně ještě jednodušeji, jaký je důvod hledání té sbírky)

hodnocení

0x

"Balady a romance" od Nerudy, "Maminka" od Seiferta apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]