Co jsem doteď netušil, bylo, že to jsou skutečná blízká m/... podél jedné řeky. Myslel jsem, že ta města byla vybrána jen proto, aby se to rýmovalo (netušil jsem, že Bavorov je skutečná obec).
Dnes všechna 3 města leží podél jedné hlavní silnice a železniční dráhy, takže ten text musí být hodně starý.
V Bavorove mela svatbu mlada Skopkova ze Slunce, seno ... . cd.cz/... A již 14.října 1893 se konala slavnostní jízda prvního vlaku na trati Číčenice - Vodňany – Bavorov - Prachatice z husinec.cz/... .
ctenar*
V Bavorove mela svatbu mlada Skopkova ze Slunce, seno ... . Zajímavé. Hoštice, kde se natáčelo Slunce, seno, ... jsou opravdu nedaleko.
Děkuji. Ano vím, že Bavorov existuje.(bydlím zde) A vím že tam jsou určitě 2 sloky. 1 o Jeníčkovy a Mařence. 2 začíná nějak když jsem k vám chodíval... Dál už to bohužel néznám...
sanyo*
Všechno špatně, že prej 2 sloky?..., kdepak, vždycky byly údajně sloky 3..
Lidová píseň "Kdyby byl Bavorov" má více než dvě sloky; některé verze obsahují až čtyři sloky. Třetí sloka se často objevuje v následujícím znění: > Pršelo, hřímalo, země se třese, Jeníček Mařenku v náručí nese. [: Nese on ji v náručí, říká, že ji nepustí, že on ji miluje tělem i duší. :] Čtvrtá sloka může znít takto: > Pršelo, blýskalo, bývalo bláto, když jsem k vám chodíval, nedbal jsem na to. [: Zůstal jsem tam do rána, až kukačka kukala, potom mě má milá doprovázela. :] Tyto sloky jsou uvedeny například na stránce pesnicky.orava.sk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.