Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám 7 letého vnuka,kterému zjistili ADHD a byl mu odložen nástup do školky.Ve školce s ním jsou v poslední době velké problémy.Má záchvaty zuřivosti ,učitelky si s ním neví rady a ve školce ho nechtějí.Dostal nové léky na sklidnění po kterých spí a zvrací.Má je teprve krátce,třeba se to srovná.Mohou ho ve školce nechtít? a co potom ve škole?Poraďte prosím,co máme dělat.Děkuji .
Dokud poslední třída školky povinná, určitě si může vybrat, jakého žáka přijme.
Víte, já jsem názoru, že škoda každé rány, která padne vedle. To platí i těchto dětí. ADHD je jen moderní výmysl, jak elegantně nazvat nevychované děti. Jsem důchodce a toto je můj názor a nenutím vám ho.
Drahý pane hk:již v pár Vašich příspěvcích jste argumentoval Víte, já jsem názoru, že škoda každé rány, která padne vedle. To platí i těchto dětí. ADHD je jen moderní výmysl, jak elegantně nazvat nevychované děti Nejste zrovna asi milujícím dědečkem a o ADHD nemáte ani páru... Moderní výmysl to jistě není, ale bohužel důsledek přechemizovaných potravin. Pracovala jsem v potravinářství a začala se více zajímat o potravinová aditiva...laicky řečeno ÉČKA a ty ve velké míře způsobují u dětí zrovna to zmiňované ADHD, hyperaktivitu, poruchy učení a v nemalé míře alergie. Proto jsem slýchávala od své babičky (mám dva syny s ADHD...) "to já jsem nikdy u svých dětí neznala" , nemohla to znát, protože donedávna některá éčka potravinářská legislativa zakazovala, nebo nedovolila v takové míře. Nedovedete si představit, co znamená mít doma dítě ADHD + poruchy učení...do sedmé třídy jsem synovi dělala výpisky učiva a učila se s ním i několik hodin denně a téměř bez účinku
Děkuji všem za odpovědi,myslíme,ale to nevím opravdu,že za to může právě učitelka ze školky,tento poslední rok,před tím to bylo zvladatelné,ale ona ho nechala dělat co chtěl,jen si postěžovala rodičům,že zlobil,tak doma domluva,nakonec se to vyhrotilo a byl přeřazen do jiné třídy,před 14 dny k jiné paní učitelce,která komunikovala s rodiči,ale už asi bylo pozdě,on nechtěl do nové třídy/prý tyto děti nesnáší změnu/ a začal být až agresivní,nová paní učitzelk to nakonec vzdala,že si s ním také neví rady.Takže když ho ve školce nechtějí,má být matka doma z práce?Je na to nějaká podpora?Mají půjčku na byt a peněz není nazbyt.
hk, víte, nemáte pravdu, ale všichni si můžeme myslet a jednat jakkoli, ale ADHD zůstane, jen budeme postiženému ubližovat. Samozřejmě, že dítě stále vychováváme, někam směrujeme. Velmi často se nám to podaří, ale rozhodně ne fackou. Víte co je zajímavé? ADHD přetrvává do dospělosti a už dospělí se nedokáží uklidnit, ukáznit. Ale lísknout je už nemůžeme. Přečtěte, prosím, celý tento článek a zapřemýšlejte nad ním. zena.cz/...
A to jsou dospělí, pro které by vůle měla být tím, co projevy ADHD utlumí, zklidní. A přece ne! Všem ostatním bych chtěla říci, že bych každému přála vyzkoušet si, co to je 25 dětí ve třídě a z toho 3 děti s ADHD v různých projevech.
To ADHD, to je hodně nešťastná věc. K tomu může mít i nějaké znaky autizmu, případně některén znaky aspergra. cs.wikipedia.org/... hodně hledejte, bývají speciálky pro takové děti. I školky i školy.
Děti s rozvinutým ADHD a celé jejich okolí, rodiče, spolužáci, učitelé, to je pro všechny neštěstí. Jediná možnost jaká je, jsou speciální školky/školy, s malým počtem dětí, specializovaným perzonálem a s asistenty. I přes pravidelnou docházku k psychiatrovi, jiné řešení není.
Jako matka postižené dcery Vám řeknu,že když by školka chtěla tak by to zajistila tak ,aby ji mohl dochodit.Naše dcera chodila také do "normální" školky .Měla po dobu čtyř let osobní asistentku na kterou paní ředitelka sehnala peníze ,něco přispěl zřizovatel a také naše obec.Jinak pokud ho tam nechtějí ,tak by bylo lepší pro něho i pro rodiče dát ho do spec.školky.Tam si sním poradí.Mají na to patřičné vzdělání.Naše dcera má také nyní v dospívání příšerné záchvaty vzteku.To ji pak dají do takové "trucovny " kde se uklidní.Na léky bych moc nespoléhala ,protože těch už vystřídala dcera tolik ,že paní doktorka neví co ji má napsat.
Z jednoho konkrétního případu soudíte, že všechno ostatní jde, když školka chce. To je blábol. Každé dítě je jiné.
To není žádný blábol ,ale osobní zkušenost.S osobní asistentkou ,která se věnuje jenom jemu to jde.
Všem moc děkuji.Školu už máme ošetřenou,dostane asistenta,ale je problém s tou školkou,při tom on je doma zlaté dítě,jen se neumí chovat ve skupině,já ty učitelky chápu,ale aby dcera zůstala doma z práce je nemyslitelné a já už to na 9 hodin také nezvládá,snad se domluvíme,že budu pro něho chodit po obědě.
To by bylo řešení, kdyby malý mohl chodit po O. Navíc, když se domluvíte, že si ho občas necháte doma. Pak byste mohli ten rok zvládnout. Když je doma sám, tak je jistě mnohem klidnější, než v kolektivu hlučných, pohyblivých dětí, kde musí být nějaký režim.
Speciální školku v okolí nemáte?
Žádné přitvrzování! Laskavá důslednost a trpělivost.
Nenašla jsem legislativu ale myslím, že MŠ nemá povinnost vnuka příjmout. ZŠ ho přijmout musí a nejspíš vám doporučí psycholog spec. školu i když to je dnes problém, dnes se začleňují děti i mentálně zaostalé. Sama mluvíte o záchvatech zuřivosti, raďte se s lékaři.
Hk, kdo neviděl děcko s ADHD nebo autistu, rychle je zaškatulkuje jako nevychované dítě. Tak to opravdu není.
Hk zkuste třeba toto adhd-galen.cz/... nebo mnoho dalších článků o této ¨nemoci. Já také nejsem pro zaškatulkování do ADHD a všemožných DYS, nejsem lékař a psychologie mám jen 2 semestry ale dítě s ADHD není spratek, je nemocné.
ADHD dítě není spratek. Víte, že pomocí skenu mozku, jde jasně vidět rozdíl mezi mozkem dítěte s ADHD a zdravým dítětem? Tak jako mozek autisty pracuje jinak, tak i jinak pracuje mozek dítěte s ADHD. Stejně tak mozek člověka s posttraumatickým syndromem. Oba mají utlumené některé části mozku, které jdou "nabudit" jedině léky a terapií.
Víte,on je doma i u mne /babičky/ hodny a jak ho máme trestat za to,že zlobí ve školce? Poraďte,když jste tak chytrý.Kdo by chtěl doma spratka že? Já osobně mám 3 děti jsou vzdělané a slušně vychované.
Na tak ošklivou odpověd, kde napadal Vaše nemocné dítě, s tím že ho máte mlátit, jste neměla vůbec odpovídat. Ponížil Vás tady a myslím, že se to nedělá. Jak by jemu bylo, kdyby tohle psal někdo o jeho dítěti...Ale co můžete čekat od člověka, co píše zdějším rádcům do vnitřní pošty urážky...Urážky má v krvi. Přece je hrozný nesmysl, abyste mlátili nemocné dítě, aby nezlobilo. Rádce neumí číst, že neví, že se jedná o nemocné dítě.
Také mě napadla speciální školka, ale píšete, že u Vás je daleko. Potom byste také mohli uvažovat o škole alternativního typu. Je jich více, ale tady nevím, jestli by byl tento typ školy vhodný, jestli by děcko se zvláštním přístupem přijali. Ale co jsem slyšela, právě že tam je netradiční přístup, tak pro děcko také trošku jiné, si to někteří rodiče pochvalují. Asi záleží na domluvě mezi rodinou a školou.
Dále mě napadlo změny v jídelníčku. Velmi omezit jednoduché cukry, a tzv. éčka, barevné limonády, zmrzliny, Kinder čokolády a vajíčka s překvapením a další věci, které máte v oblibě. Nahradit ovocem, zeleninou, zdravou stravou, vynechat uzeniny, uzené maso, maso celkově, spíše ryby, krůty a náhražky masa /Robi, Šmakoun/, tofu, tempeh/
Podívejte se na internetu, jistě nějaké recepty zdravého stravování najdete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.