Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloh - výklad

Od: barusek* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den mám otázku. Víte, mám udělat na čj úkol. Mám formou výkladu vysvětlit malým dětem (1., 2. třída) sčítání a odčítání pomocí jablek a hrušek. Je to fakt pitomí. Nevíte někdo jak na to?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

1x

Výklad je v podstatě to, co posloucháš každý den ve škole od učitelů. Vzpomeň si, jak vysvětlovali nějakou matematickou látku vám, a na to aplikuj sčítání jablek. Začala bych asi takto:

Dnes jsme si slíbili sčítání a odčítání, tak s chutí do toho! A aby ta chuť byla opravdová, vezmeme si lahodná jablíčka a slaďounké hrušky...
blablabla (tady popíšeš, jak se sčítá a odčítá)
A teď, děti, když už jste to pochopily, si ovoce sníme! A kolik jsme ho dohromady snědli? Mařenka jedno, Pepík dvě, nezdvořák, no tak to jsou dohromady kolik? Správně, tři.

*smich*

Je to praštěný úkol, ale vzpomeň na svou první druhou třídu, sofistikovaný útvar z toho nikdy neuděláš. Oprosti se od toho, že to "zní trapně" a zkus trochu nadhledu a vtipu, ať to není tak fádní. Je to prostě taková jednoduchá přednáška. Tipuju tak na stránku až dvě A5, delší by to být nemělo, ať to není nuda. Hodně štěstí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]