Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou Vš

Od: evca12 odpovědí: 2 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat na pár otázek ohledně přestupu na jinou VŠ, jestli s tím tady nemá někod zkušenosti :)
16.6.2015 jsem byla na zapise na Mendelově univerzitě v Brně, kam jsem chodila zimní i letní semestr, ale rozhodla jsem se již po zimním semestru, že chci jít na jinou VŠ. Letní semestr jsem proflákala, udělala přijímačky na VUT v Brně, a jsem přijala :)
Zápis na VUT je 29.6.2016.. Když se toho 29.6. zapišu na VUT a i v ten den ukončím studium na MENDELU, je to ukončení ve standartní době? Tedy že na VUT budu moct 3. rok (poslední rok) studovat bez nějakých poplatků, nebo to budou brát tak, že jsem na MENDELU byla dýl jak rok (od 16.6.2015 do 29.6.2016) a budu si muset poslední rok na VUT zaplatit, když stát proplácí dohromady 4 roky bakaláře?
Takže bych právě potřebovala vědět, jestli muj standartní rok na VŠ se počítá od dne zápisu do konce prázdnin (16.6.2015-31.8.2016) nebo jen od 16.6.2015 do 16.6.2016?
A do kdy budu studentem na současné škole? Do konce srpna než mě vyhodí? Nebo mě můžou vyhodit dřív? Kdybych studium neukončila sama?
Děkuji předem moc za odpověď, doufám že mě snad někdo pochopí :) :D

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamca85*
hodnocení

2x

Stát ti umožní beplatně studovat běžnou dobu studia + 1 rok. Čili pro bakaláře je to 3+1 = 4 roky.

Pokud na VUT dostuduješ v řádných 3 letech, neměla bys nic doplácet.

Předpokládám, že studentem bude do té doby, než ukončíš studium sama.

evca12
hodnocení

Ajo :)
Takže i kdybych šla na zápis 30.8. (ještě jeden možný termín jít na zápis), tak stejne na VUT budu mít možnost studovat 3 roky a nic nebudu doplacet?
Jojo studium ukončim sama

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]