Zdravím. Tak tohle bude pryskyřník prudký. Má menší květ než kuklík, ale zato je sytěji žlutý a okvětní lístky jsou hodně lesklé, což kuklík nemá. Tak pokud byl květ hodně lesklý, je to pryskyřník prudký. Kuklík má taky u země růžici poměrně širokých listů, pryskyřník ne - a na obrázku nejsou. Idanova
sebod*
Není to pryskyřník. Je to opravdu kuklík
pohanka*
Nesouhlasím. Kuklík i pryskyřičník mám na zahradě. Na první pohled jsem rostlinu určila podle celkového habitusu. Pokud chcete třeba podle znaků, tak se podívejte na špičatý růžky kalichu, které vykukují mezi okvětními lístky na výlisku. Toto pryskyřičník nemá.
dpaj*
Díky moc všem, napsal jsem do herbáře kuklík městský. Ještě jednou díky!
Zdravím. Tak jsem to proběhla ještě jednou, a těmi zelenými lístky mezi těmi žlutými okvětními jste mě přesvědčili. Asi to bude fakt ten kuklík. Idanova
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.