Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za kvetinu?

Od: dpaj* odpovědí: 8 změna:

Dobry den,
mohli byste mi prosím poradit co je toto za kvetinu?
Dekuji moc!

Co je to za kvetinu?
Co je to za kvetinu? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

5x

Kuklík městský.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Tak tohle bude pryskyřník prudký. Má menší květ než kuklík, ale zato je sytěji žlutý a okvětní lístky jsou hodně lesklé, což kuklík nemá. Tak pokud byl květ hodně lesklý, je to pryskyřník prudký. Kuklík má taky u země růžici poměrně širokých listů, pryskyřník ne - a na obrázku nejsou. Idanova

sebod*

Není to pryskyřník. Je to opravdu kuklík *palec*

pohanka*

Nesouhlasím. Kuklík i pryskyřičník mám na zahradě. Na první pohled jsem rostlinu určila podle celkového habitusu. Pokud chcete třeba podle znaků, tak se podívejte na špičatý růžky kalichu, které vykukují mezi okvětními lístky na výlisku. Toto pryskyřičník nemá.

dpaj*
hodnocení

Díky moc všem, napsal jsem do herbáře kuklík městský.
Ještě jednou díky!

26.05.16 20:09
hodnocení

1x

Kuklík

hodnocení

1x

na 100% to je to kuklík městský, vyznačuje se typickým květem čeledi růžicových - vždy s pěti kališními a pěti korunními lístky.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Tak jsem to proběhla ještě jednou, a těmi zelenými lístky mezi těmi žlutými okvětními jste mě přesvědčili. Asi to bude fakt ten kuklík. Idanova

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]