Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení studia na VŠ

Od: lubos122 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda je možné ukončit studium na VŠ v průběhu zkoškového období? Již na té škole studovat nechci a od září nastupuju na jinou VŠ. Bohužel nemám dostatek kreditů, abych moh ukončit studium třeba až v srpnu, kdy budu mít zápis na jinou VŠ. Další otázka, pokud to jde ukončit, tak stačí si zajít jen na pracák a tam se nahlásit? A ještě poslední otázka, kdyby to ukončit v průběhu zkouškového období nešlo, tak jde to po něm, ještě dřív než by mi přišel dopis o tom, že mě vyhodili? (Pro ty co budou psát, že je lepší si počkat na dopis, tak prostě nechci, aby mi ten dopis přišel.) :D

Moc děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, ukončit by mělo jít kdykoliv, na rozdíl od přerušení, které nelze ve zkouškovém období provést. Vše je třeba provést oficiálně přes studijní oddělení a je třeba potvrdit, že nemáte vůči škole žádné jiné závazky. Poté by Vám měly vystavit doklad o délce studia + doklad o ukončení. Pozor, můžete ukončit ze den na den na žádost, nebo počkat na dopis, že jste nesplnil studiní požadavky s 30 denní lhůtou pro odvolání (po tu dobu jste pořád studentem). S dokladem o délce studia si, tuším do 3 pracovních dnů zajdete na ÚP a tam se nahlásíte. Na ÚP Vám vydají potvrzení, že jste registrován jako žadatel o zaměstnání a toto potvrzení opět do 3 dní musíte poslat na svou zdravotní pojišťovnu. Tož obecně.

Pokud aby již jste přijat na jinou VŠ, tak po registraci studenta jste opět studentem, takže možná se to obejde i bez návštěvy ÚP. Je třeba na studijním staré či nové školy říct, jak se věci mají a na nic si nehrát, pak Vám ochotně poradí.

hancule*
hodnocení

0x

Nepíšete,proč by Vás měli vyhodit...i když neuděláte zkoušky ve zk.období,můžete snad do dalšího semestru...netuším,na jaké škole jste,ale běžně se,nepostupuje ,do dalšího ročníku,.v tom případě normálně nastoupíte na jinou VŠ,předtím o prázdninách musíte na studijní a ukončit.Nač potom pracák...

trtr

Zdravím, většinou je zaveden kreditový systém, na zimní semestr min třeba 12 kreditů a na uzavření semestru letního a ročníku celkově v součtu třeba kreditů 40. Pokud nemáte, tak jste mimo hru, bez náhrady.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. V dokumentech školy ke stažení by měla být minimálně univerzální žádost, lépe žádost o ukončení studia. Tu stačí vyplnit a doporučeně poslat studijnímu oddělení Vaší fakulty.

A ano, ke dni rozhodnutí školy o ukončení studia (nikoli v den, kdy přijde potvrzující dopis), už nejste studentem a můžete se registrovat na UP.

lim*
hodnocení

0x

Normálně jdete na studijní a řeknete ze koncite. když vám je jedno ze nebudete mít ukončeny ročník tak můžete odejít kdykoli.

lubos122
hodnocení

Díky moc všem za ujasnění, především trtr. Ještě dotaz, ukončím tedy studium sám, půjdu na ÚP a na prázdniny mám v plánu brigádu na DPP, bude se mi to nějak danit? (Podle mě na DPP se to do 10 000,- Kč za měsíc nedaní bez ohledu na to ať jsem veden jako student nebo na ÚP.) Zápis na jinou školu budu mít někdy v srpnu.

martinaa*

Na UP si můžete vydělat max 4200 hrubého. Pokud přesáhnete, splňujete nad limit poloviční průměrné mzdy a pracák Vás vyřadí.

iz*

Ukončíte-li studium v červnu, stačí Vám se na ÚP zaregistrovat do konce července.

Není nutné tam jít do tří pracovních dnů.

Zdravotní pojišťovně je nutné změny hlásit do 8 kalendářních dnů.

———

V době evidence na ÚP je možné si najít přivýdělek, ovšem musí jít o takový typ přivýdělku, který Vám nebude bránit poskytovat součinnost ÚP. Výše výdělku nesmí překročit polovinu minimální mzdy, tzn. 4.950 Kč měsíčně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]