Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou asiaté stejní

Od: hauu* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

dostal jsem otázku: ,,Proč jsou všichni asiaté stejní?

Neznáte někdo odpověď?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to jednoduché: Nejsou stejní. Jen NÁM to tak připadá. Údajně (slyšel jsem od Evropana) jim zase připadáme stejní my. Taky mi to přijde jako blbost. Ale minimálně první dvě věty jsou pravda pravdoucí.

hodnocení

1x
Ahoj.
Co to je za hloupou otázku?
Asiaté nejsou přece všichni stejní.
V jakém slova smyslu?
Že jsou menší postavy,žlutějšího zbarvení,mají šikmější oči a všichni černé vlasy?...
doplněno 22.05.16 10:40:

To je jako kdyby se někdo zeptal,proč jsou všichni Romové stejní,např.

Připadají ti stejní? Indiáni také? Skotové,Irové? Rusové? Indové? Izraelci?

Nejsou.Stačí se lépe dívat...

hk
hodnocení

1x

Asiaté nejsou stejní. Je každý člověk jiný, jen my (bílí) to neumíme na první pohled rozeznat.

hodnocení

0x

Nemyslím si, že by asiaté byli stejní. Asie je obrovský světadíl a je rozdíl mezi lidmi, podle toho, ze které části tohoto světadílu jsou. cs.wikipedia.org/... Srovnej Gruzínce s Číňanem. Co je na nich stejného? Třeba. ;)

doplněno 22.05.16 09:33:

ra, myslíte? Myslíte si, že nerozeznáte blonďáka ze Sibiře, od Japonce? Oba jsou přece asiaty.

hodnocení

0x

Jsou stejní pro nás, protože se na ně neumíme dívat.

doplněno 22.05.16 11:08:

Babko, pochopil jsem, na co se ptá, i když nepřesně.

ctenar*
hodnocení

0x

Asiati (i třeba jen ti východní) jsou "stejní" stejně jako jsou "stejní" běloši. Ty dokážeš rozeznat Španěla od Švéda. Oni to nedokážou. Jim připadají stejní. Poznají ale Japonce od Korejce a Číňana.

Připadají ti stejní, protože jsi jich moc v životě neviděla a tak na rozlišení rysů tváře tvůj mozek používá "bílá" měřítka, kdy základní rysy jejich rasy (plošší tvář, "šikmé" oči) výrazně přebíjí všechny další detaily ve tváři.

Úplně stejný problém bys měla při pohledu na černé černochy (ne ty "běžné" hnědé, ale skutečně černé jako uhel). Jejich tvář je tak tmavá, že běloch není ze začátku vůbec schopný vidět rysy jejich tváře, protože vidí jen bělmo očí. Zase bys jich musela hodně vidět, aby se mozek dokázal přizpůsobit tomu kontrastu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]