Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sledování ústní maturity - co na sebe,

Od: hili odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prosím Vásm mohli byste mi poradit? Mám možnost se jít podívat na ústní maturity u nás na škole, abych věděla, co mě pak čeká. Nevím ale, zda tam mohu jít oblečená normálně v džínách, tričku a v botaskách, či bych si spíše měla obléci něco více společenského jako budou maturanti, např. černé kalhoty či sukni a k tomu halenku. Nechtěla bych tam být nevhodně oblečená. Raději bych si vzala normálně ty džíny apod., protože ani ty černé kalhoty nemám a musela bych je někde splašit na poslední chvíli. A ještě bych se ráda zeptala, jestli někdo nevíte, jak to tam bude se mnou ,,probíhat´´, např. kdy a kam přijít, jak se chovat, kdy odejít...ani nevím, zda mají zkoušky ze všech předmětů v 1 učebně, či je každý předmět jinde, a zda není nevhodné tam být třeba jen, když bude zkoušení z češtiny. Vůbec netuším, do čeho jdu a učitelky jsem se na to zapomněla zeptat a už v pondělí dopoledne tam mám být. A taky se obávám toho, aby to těm studentům, které budou zkoušeni, nevadilo, že je tam tzv. očumuji apod...

Předem děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hancule*
hodnocení

3x

U nás se chodili taky dívat na matury,oblečení byli třeba v riflích-ne děrovaných- s bílým trikem,holky třeba v riflové sukni s halenkou,šatech...čistě a vkusně upravení,nic výstředního včetně parfémů.Samozřejmě vypnutý mobil!Nesmíte se tam mezi sebou bavit,jakkoli rušit...odcházet taky ve vhodnou dobu.

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, obecenstvo si určitě nemusí oblékat to, co maturanti. Na nás se chodili jiní studenti dívat buď úplně v civilu, nebo třeba rifle-košile (kluci), denní šaty (holky), sem tam riflová sukně a halenka. Prostě nic okázalého, určitě ne oblek, to přísluší maturantům. ;). Osobně bych ale v zrovna v botaskách nešla.

herb
hodnocení

2x

Studentům nic vadit nemůže, maturity jsou stejně jako státnice veřejné, čili tam úplně klidně můžete přijít a můžete tam být jen na češtinu nebo na co budete chtít, odejít taky můžete, jak budete chtít. (Samozřejmě v pauze mezi zkoušením, kdy je jeden student vyzkoušen a další teprve přijde na řadu. Courat se po učebně během zkoušení nedoporučuji, působí to rušivě). Formální či slavnostní oblečení u přihlížejících není obvykle vyžadováno, takže se nemusíte stresovat s nějakým sháněním kalhot apod. Všechny předměty jsou v jedné učebně, jelikož je tam "slavnostní výzdoba", tedy bílé ubrusy, občerstvení atd. Nikde po škole se komise a zkoušení nestěhuje. Jinak s Vámi to tam probíhat ani nijak moc nebude, prostě přijdete včas tam, kde bude probíhat zkoušení, sednete si na místo pro přihlížející, obvykle tam bývají připravené židle, tím to pro Vás končí. Předseda komise nebo člen komise provede přivítání, popřeje maturantům štěstí a zahájí se zkoušení. Vy můžete být zcela v klidu, přihlížející je ten poslední, kdo by se měl nějak nervovat.

zwiki*
hodnocení

0x

Ustrojte se tak,aby jste zbytečně nevzrušovala maturanty krátkou sukýnkou nad koleny.

spezza
hodnocení

0x
No já měl na sobě jen košili a džíny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]