Nejste přihlášen/a.
To myslíte jko že učitel třeba nesmí dát do testu příklad na dělení dvoumístným číslem, jelikož se to učí v páté třídě? Proberte se - není to o tom, že se naučíte učivo za polední týden a budete to mít v kapse. Prostě určité věci musíte umět, to byste třeba mohl mít námitky na sčítání a odčítání, protože to se učí přece v první třídě.
Úplně normální.
Ve třetím ročníku na průmce náš učitel češtiny jednou načapal jednoho kluka, který neuměl vyjmenovaná slova po b. Jeho soused je neuměl taky. Hned jsme si napsali krátký písemný test z vyjmenovaných slov a můžu ti říct, že dopadl nevalně. Čtverky a pětky jenom lítaly.
A co ty? Znáš vyjmenovaná slova po b?
Proč by nemohl přijde mi zcela normální, že učitel před koncem základní školní docházky chce znát úrověň vědomostí žáků, kteří chtějí povětšinou jít studovat střední školu. Základní devítiletá škola připravuje na další vzdělávání a tedy má právo znám kvalitu vědomostí svých žáků. Jinak přijde mi dost divné, že se učí dnes ze dne na den a pak se vědomosti zapoměnou, ale od toho právě jsou prověrky a testy aby tomuto zamezily.
Dobrý den, určitě se už necítíte být jako děti, tak protestujte - stávkujte nebo sepište petici za odvolání drzého učitele, zkuste třídní hladovku či požadujte přešetření tohoto podlého zločinu proti lidskosti. Také si vše nahrávejte na mobil a hned to "vrzněte" na FCB, aby to celý svět viděl, co je u nás ve školství možné. Ovšem, když si ten test napíšete a navíc byl férově ohlášen, tak se Vám také nic nestane - budete mít o jednu známku více. Jaká bude její hodnota je pouze Vaše volba. A o tom, že nejhezčí holky mají jedničkáři, asi už víte.
Zdravím!
Mě to divné nepřijde. Problém je totiž v tom "do týdne to zapomenu". Předpokládám, že jste měli něco tzv. "na háku", učitel se dožral a rozhodl se, že vás přezkouší z něčeho, co jste už dávno měli umět.
A mimochodem - i když teď budu trochu předbíhat - na vysoké škole se běžně vyhazovalo od zkoušek za "základní neznalost". To znamená, za neznalost nějaké informace, která se probírala v libovolném jiném předmětu na vysoké, střední či základní škole. A mnohdy to bylo i za něco, co se sice nikde neprobíralo, ale student by to měl vědět. Zkoušející totiž předpokládal, že pokud nemám základní znalosti, nemohu pochopit ten jeho předmět a tím pádem nemá smysl se zkouškou pokračovat.
Záleží na konkrétním úkolu. Jestli tam byla otázka na podnebné pásy Afriky nebo národní parky, tak nevidím problém. Jestli tam byla otázka třetího největšího města Zimbabwe, tak jo.
A taky záleží na typu úlohy. Srovnejte "úlohu na tři africké řeky".
1. Vyjmenujte tři největší africké řeky. _____________________________________________________
2. Které řeky se nacházejí v Africe? a) Nil b) Amazonka c) Kongo d) Niger
Pořád úloha na řeky Afriky, ale rozdíl je diametrální, že?
Jsou různé typy písemek. některé prověřují, kolik si pamatujete z minulé hodiny, jiné ze souhrnného opakování, některé se píšou proto, aby učitel věděl, na jaké úrovni má žáky a podle toho přizpůsobil výuku. U takových prověrek jsem dávala známku jen těm, co to napsali dobře. O těch ostatních jsem si mohla pro sebe udělat poznámku, že se neorientují a do jaké míry. A ve vašem případě bych si poznamenala, že máte problém déle si zapamatovat, že fakta se Vám brzy vytratí z hlavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.