Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dát do testu 4 roky staré učivo?

Od: tdjdje odpovědí: 16 změna:
Dobrý, chtěl jsem se zeptat jestli může učitel na základce devatakum dát do testu učivo z 6 třídy, přijde mi to trochu divný, jelikož když se to naučím tak to stejně do týdne zapomenu :D díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To myslíte jko že učitel třeba nesmí dát do testu příklad na dělení dvoumístným číslem, jelikož se to učí v páté třídě? Proberte se - není to o tom, že se naučíte učivo za polední týden a budete to mít v kapse. Prostě určité věci musíte umět, to byste třeba mohl mít námitky na sčítání a odčítání, protože to se učí přece v první třídě.

tdjdje
hodnocení

Nó právě matika je jasná, ale jedná se o zeměpis.. A fakt z Afriky co jsem se učil před 4 lety si nepamatuji nic, sešity už nemám a dneska z toho máme prej psat

tak pokud to na základce neoznámí žákům předem tak je podraz... sice ano, všichni máme umět vše, co jsme se do té doby naučili, ale zase určité hranice jsou. Nejde pojmout ze všech předmětů vše... ale na vše se lze připravit.

jenda2*
hodnocení

3x

Učivo by měl žák znát od 1. ročníku. Jinak by smysl učení byl naprosto mimo. Nemyslíte?

figurek*
hodnocení

1x

Úplně normální.

Ve třetím ročníku na průmce náš učitel češtiny jednou načapal jednoho kluka, který neuměl vyjmenovaná slova po b. Jeho soused je neuměl taky. Hned jsme si napsali krátký písemný test z vyjmenovaných slov a můžu ti říct, že dopadl nevalně. Čtverky a pětky jenom lítaly.

A co ty? Znáš vyjmenovaná slova po b?

sebod*

Také s učitelem souhlasím a nevidím v tom žádný podraz. Nezdá se mi moc dobré, když člověk, který absolvoval základu, hledá Afriku na Antarktidě a nemá o ní ani základní vědomosti.

albatros498022*
hodnocení

1x

Proč by nemohl přijde mi zcela normální, že učitel před koncem základní školní docházky chce znát úrověň vědomostí žáků, kteří chtějí povětšinou jít studovat střední školu. Základní devítiletá škola připravuje na další vzdělávání a tedy má právo znám kvalitu vědomostí svých žáků. Jinak přijde mi dost divné, že se učí dnes ze dne na den a pak se vědomosti zapoměnou, ale od toho právě jsou prověrky a testy aby tomuto zamezily.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, určitě se už necítíte být jako děti, tak protestujte - stávkujte nebo sepište petici za odvolání drzého učitele, zkuste třídní hladovku či požadujte přešetření tohoto podlého zločinu proti lidskosti. Také si vše nahrávejte na mobil a hned to "vrzněte" na FCB, aby to celý svět viděl, co je u nás ve školství možné. Ovšem, když si ten test napíšete a navíc byl férově ohlášen, tak se Vám také nic nestane - budete mít o jednu známku více. Jaká bude její hodnota je pouze Vaše volba. A o tom, že nejhezčí holky mají jedničkáři, asi už víte.

Zdravím!

hodnocení

1x

Mě to divné nepřijde. Problém je totiž v tom "do týdne to zapomenu". Předpokládám, že jste měli něco tzv. "na háku", učitel se dožral a rozhodl se, že vás přezkouší z něčeho, co jste už dávno měli umět.

A mimochodem - i když teď budu trochu předbíhat - na vysoké škole se běžně vyhazovalo od zkoušek za "základní neznalost". To znamená, za neznalost nějaké informace, která se probírala v libovolném jiném předmětu na vysoké, střední či základní škole. A mnohdy to bylo i za něco, co se sice nikde neprobíralo, ale student by to měl vědět. Zkoušející totiž předpokládal, že pokud nemám základní znalosti, nemohu pochopit ten jeho předmět a tím pádem nemá smysl se zkouškou pokračovat.

angell1985*
hodnocení

1x

Ba naopak.Takhle by to mělo být.Jestliže nezvládáte učivo šesté třídy nemáte co dělat v deváté.

repkin*
hodnocení

0x
Na vysoke skole se probira ucivo klidne i z 1./ 2. tridy(kdy pedagogove pocitaji s tim, ze vsichni vi o cem je rec) takze nevidim duvod, proc by nemohl.

majsterjoe*
hodnocení

0x

No ono to je právě chyba českého školství. Učit se jen na písemky a nepřemýšlet. Prostě jen a jen biflovat. To se pak lehce všechno zapomene.

JInak v písemnce problém nevidím.

hodnocení

0x

Záleží na konkrétním úkolu. Jestli tam byla otázka na podnebné pásy Afriky nebo národní parky, tak nevidím problém. Jestli tam byla otázka třetího největšího města Zimbabwe, tak jo.

A taky záleží na typu úlohy. Srovnejte "úlohu na tři africké řeky".

1. Vyjmenujte tři největší africké řeky. _____________________________________________________

2. Které řeky se nacházejí v Africe? a) Nil b) Amazonka c) Kongo d) Niger

Pořád úloha na řeky Afriky, ale rozdíl je diametrální, že?

balzerka
hodnocení

0x

Jsou různé typy písemek. některé prověřují, kolik si pamatujete z minulé hodiny, jiné ze souhrnného opakování, některé se píšou proto, aby učitel věděl, na jaké úrovni má žáky a podle toho přizpůsobil výuku. U takových prověrek jsem dávala známku jen těm, co to napsali dobře. O těch ostatních jsem si mohla pro sebe udělat poznámku, že se neorientují a do jaké míry. A ve vašem případě bych si poznamenala, že máte problém déle si zapamatovat, že fakta se Vám brzy vytratí z hlavy.

sebod*
hodnocení

0x

Ano, je to v pořádku. Víš, neučíš se přeci kvůli známkám, ale kvůli tomu, abys získal všeobecný přehled. Je velice smutné, když 16ti letý jedinec netuší, kde na mapě světa najde Afriku, nezná její řeky, hory, města. Nemá představu o tom, jak se tam zhruba žije atd.

garfieldkomiks*
hodnocení

0x

A proč by jako nemohl?

Stejně si myslím, že vám chce dát šanci na lepší známky a nebo vás prostě jenom vyzkoušet.

PS: Na učivo z 6.třídy by ses snad až tak učit neměl, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]