Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebovala bych poradit. Dostala jsem se na střední školu.Myslím už trochu dopředu a vím, že si budu moct vybrat, jest-li budu maturovat z AJ nebo Matematiky. Co by se stalo, kdybych propadla? Musela bych dělat maturitu z matematiky?
Ti, co jsou o rok mladší si už nebudou moci vybrat z AJ a matematiky. Děkuji
Pokud nebude do té doby matematika, jako povinný, maturitní předmět, ale volitelný mezi matematikou a cizím jazykem, tak bych volila cizí jazyk, obzvláště u Vás tu angličtinu. Při hledání zaměstnání bývá požadavek právě na cizí jazyk, respektive na angličtinu, takže volba je jazyk.
Ale matematiku si klidně, mimo angličtiny, můžete odmaturovat také a budete mít odmaturovaný jeden předmět navíc.
Je otázka, jestli si mladší ještě budou moci vybrat.
Zatím se předpokládá povinná maturita z matematiky od roku 1921,
ale platné to zatím (pokud vím) není...
Každopádně máš o důvod víc snažit se o takový prospěch,
abys žádný ročník opakovat nemusela...
ja jsem maturovala pet let zpatky, vybrala jsem si matematiku, protoze me bavila (nejsem zadny genius), citila jsem se v ni vic jistejsi nez v anglictine, a nejvetsi duvod proc jsem si vybrala matiku byl ten, ze jsem jen vypocitala priklady asi na ctyrech strankach a sla jsem domu. Ti co meli anglictinu to meli nejak rozdelene na tri casti a furt jen stresovali s tim, co kdyz nejakou cast nezvladnou.
Kdybych si mela vybrat znovu, tak si vyberu zase matiku.
Dobrý den, když pokazíte test z matematiky, děláte jej znovu. Celý. KDyž pokazíte jednu část maturitní zkoušky z cizího jazyka, děláte jen tu, co se Vám nepovedla. Obojí má svá pro a proti. Matikáři jednou a buďto ano nebo ne, jazykáři, test, písemné, ústní. Hranice úspěšnosti u matematiky je kolem 33%, u cizích jazyků kolem 44%.
Ahoj, myslím si, že pokud bys propadla do ročníku, který už bude muset maturovat z matiky, tak budeš muset i ty, ačkoli jsi původně, kdybys nepropadla, měla na výběr. Pamatuji si i, že nám jedna vyučující říkala, ať jsme honem pryč ze školy, než bude ta matika povinná. Ačkoli, pokud bys maturovala normálně bez propadnutí a měla jsi tedy na výběr, ale na jare bys maturitu neudělala, tak i na podzim dalšího škol.r. bys stále nemusela z matiky maturovat, platí to, cos měla v prvním termínu, tedy na jaře,myslím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.