Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co musím dostudovat

Od: ady odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Potřebovala bych poradit. Ráda bych se stala učitelkou. Ať už ve školce nebo na základní škole. Otázkou je co musím dostudovat. Mam střední školu obor agropodnikani a VOŠ obor management firem. Je mi 27 a momentálně jsem na mateřské. Děkuji za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

2x

Aktuální přesné znění zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících najdete například na msmt.cz/... a tam najdete všechno.

mytrix*
hodnocení

0x

Musíte mít vysokoškolské vzdělání v oboru pedagogiky. Vzhledem k věku si to studium už budete muset zaplatit.

U MŠ to sice vyloženě nutné není, teoreticky stačí i SŠ nebo VOŠ, ale v obou případech to musí být opět v oboru, takže to co máte vystudováno Vám nepomůže a je tedy vhodné rovnou zvolit VŠ. Některé školy otvírají tyto studia i dálkově.

doplněno 19.05.16 15:50:

Máte pravdu, dokud nestudovala, platit nemusí.

slzicka*

proč by to musela platit? I člověk starčí 36 let může studovat zdarma, stačí se přihlásit na nějakou státní VŠ, co takový obor nabízí dálkově. Už nemůžeš býřt student denního studia, ale dálkově studuješ jednu vš zadarmo.

doplněno 19.05.16 15:20:

Starší 26 let jsem tam chtěla napsat:)

q1
Proč by člověk starší 26 let nemohl být studentem denního studia?

ady
hodnocení

Děkuji za rady. Mam se od čeho odrazit. Hura na VŠ. Budu studovat dálkově.

martinaa*
hodnocení

0x

Pěkný den, na školku i školu musíte mít potřebnou kvalifikaci, tedy buď střední pajdák se zaměřením na předškolní výchovu, nebo ten samý obor na VŠ (Učitelství mateřské školy). Na základku VŠ se zaměřením buď Učitelství 1. stupně ZŠ bez aprobace, pro 2. stupeň se aprobací, nebo minimálně ped. asistenství některých předmětů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]