Nejste přihlášen/a.
Dobrý den..chci se zeptat kdyz me v pololetí přijmuli na učiliště a teď v 2.poloteti mi vychází nedostatečná vezmou mě na to učiliště nebo ne? Děkuji
Podmínkou přijetí na střední školu je UKONČENÉ základní vzdělání. Z toho vyplývá, že není žádný předmět hodnocen známkou "nedostatečně".
Není pravda. Podmínkou je odchozených 9 let.
Zeptal bych se na té střední škole, jestli jim to vadí a jestli máš dělat a udělat opravky.
Umím si představit, že některým učňákům to nebude vadit.
Když nepůjdeš na opravky a pak později třeba neuděláš ten obor, tak nebudeš mít ani základní vzdělání (může se hodit při hlášení na jinou stř.školu, kde ho budou upřednostňovat před "propadlíkama" bez ukončené ZŠ).
ZŠ lze později dodělat v kurzu, ale proč to komplikovat - zkus a udělej tu opravku a máš do konce života ZŠ uzavřenou.
Správně odpovídá Čtenář:
Podmínkou přijetí na SŠ nebo učiliště je ukončení povinné školní docházky,
což není totéž jako ukončení základního vzdělání.
Znám učiliště, kam přijímají žáky i s nedokončenou ZŠ.
Přesné informace získáš na učilišti, kam tě přijali.
———
I kdyby tě přijali bez ukončené ZŠ, bylo by podle mne lepší se pokusit známku ještě opravit.
Pokud bys totiž učiliště z nějakého důvodu neukončil, neměl bys ani ukončené základní vzdělání,
což se může později negativně promítnout i po stránce finanční.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.