Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navždy ve svém (mém) srdci

Od: primi odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jak se správně napíše latinsky věta : Navždy ve svém (mém) srdci?

Děkuji za pomoc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wasek*
hodnocení

1x

Semper in corde meo.

semper - vždy, navždy

cor,is,n. - 3.deklinace, abl. corde

meus,a,um - můj,-á,-é,; ablativ neutra: meo

Přeji Vám, ať Vám ta osoba skutečně zůstane navždy ve Vašem srdci, abyste pak nemusel(a) nějaké případné další osobě ve Vašem životě vysvětlovat, co se tím tetováním chtělo říci.;)

primi
hodnocení

Děkuji za pomoc... jak jste uhodl(a), že půjde o tetování? :) Ano, chtěl bych to jako tetování pod jméno mého 2 měs. prvorozeného syna... tak věřím, že toho nebudu snad nikdy litovat... jen aby to bylo správně jak významově, tak i gramaticky, aby se mi pak nesmál ... :)) Ještě jednou děkuji

wasek*

Gramaticky správně to je. S tím tetováním jsem to tipl a jak se zdá, tak správně. Nejste první, kdo si chce nechat udělat latinské tetování. Proč si to lidi nechcou nechat vytetovat radši anglicky, tak to ale opravdu nevím;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]