Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet úspěšnosti

Od: milinap odpovědí: 4 změna:

Mohl by mi prosím někdo poradit? Potřebuji vypočítat úspěšnost ve hře v procentech.

Mám odehráno 25 her v celkovém počtu 36 úderů.

100 % úspěšnost je 1 rána na 1 hru (tedy v tomto případě je 100% 25 úderů a 0% je 175 úderů)

Jaká bude úspěšnost při 36 ranách?

Prosím o vzorec na vypočítání.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

podle mě to není o vzorečku. Ty si musíš nejdříve spočítat, kolik úderů je 1%. K tomu Ti slouží údaj 25 úderů a 175 úderů. Zamysli se s zkus to...

mp*
hodnocení

1x

Špatné zadání, zmatený výklad. Upřesněte.

milinap

Jedná se o minigolf. Dám příklad na jedné hře. Když jednu dráhu odehraji na 1 úder, tak mám 100% úspěšnost. Já potřebuji vypočítat o kolik se procenta sníží když budu mít dva nebo více úderů. Běžný výpočet procent z celku znám, ale v tomto případě nevím jak to snížit.

sebod*

Takže 100% je 25 úderů. 0% je 175 úderů. Teď si to představ jako přímku. Mezi bodem A a bodem B je 150 úderů (175 mínus 25). A zároveň je ta přímka 100%. Vidím, že 1% je 1,5 úderu. Ale já potřebuji vědět, kolik % je 11 úderů (36 - 25). Na to použij trojčlenku. To bys měl zvládnout. A pak už to je jasné, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]