Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímá mě váš názor, a tak bych se s vámi chtěla podělit o mém výběru škol.
Uvažuji nad studiem fotografky, poté na VŠ multimediální tvorby.- Protože mě baví fotit, ale nevím jestli bych chtěla sůvj koníček studovat..
Cestovní ruch, poté na VŠ fakulta ekonomická.- Baví mě cestovat a cizí jazyky, k téhle škole se přikláním asi nejvíc.
Další nad čím uvažuji: obchodní akademie, stavební průmysl..
Když jsem si dělala testy, vyšlo mi, že jsem z poloviny humanitní typ a z 47% přírodovědný typ. Baví mě sport,výtvarka,čeština,zeměpis a výchova ke zdraví!♥ V budoucnu bych nechtěla někde makat ve skladu nebo tak, nejlépe někde v kanceláři a nebo za pultem (recepční...)... jako cestovatelka..
Známky na SŠ v 8. třídě byly takové: 1.POL.: M-3 F-3 CH-3 ČJ-2 Z-1 AJ-2 NJ-1 PŘ-2 VKZ-1
Na 2.POL mi zatím vychází jen jedna 3 a to z matematiky, v ostatních předmětech, kde byla 3 mám 2, jinak se to nemění.
Děkuji, že jste to dočetli až sem! Budu ráda za každou radu.
S trojkou z matematika na ekonomickou fakultu? Ta je z velké části o počtech a o hodně težkých počtech, nejde tam jen o matematiku, ale i o účetnictví a o obchodní počty, to jsou dost složité vzorce, takže jestli k matematice nemáš dobrý vztah, tak tu školu můžeš vyloučit.
doplněno 12.05.16 11:27:Na ostatní školy názor nemám, nic o nich nevím. Ty musíš uvažovat nad tím co tě bude bavit, ale i nad budoucím uplatněním. Znám hodně lidí, co vystudovalo různé umělecké školy a nikdo z nich to nedělá. V takovém oboru je moc těžké se prosadit a prosadí se málokdo.
Nemyslím, že by na ekonomické fakultě byla nějak zvlášť obtížná matematika, to jistě na jiných - přírodovědných nebo technických VŠ bude těžší.
Ale jestli máš trojku z matiky už na ZŠ, tak možná by pro tebe těžká mohla být. Potom by ses musela orientovat na VŠ humanitního směru.
Devče zlatý, ty ještě sama nevíš, co chceš... Bavil by tě cestovní ruch, fotografování, MŠ? SŠ s jazyky by ti asi dle známek z AJ a NJ šla...tudíž cestovní ruch OK...pedagogická...můžeš zkusit jako druhou volbu. Hlavně musíž zvážit, co tě více bude bavit
Já osobně jsem chtěla také do MŠ po čtrnáctidenní praxi ve školce jsem byla prostě do toho všeho zamilovaná...po škole jsem začínala v kanclu, jak přišly vlastní děti, nedovedu si teď představit, že bych měla osm hodin denně "usměrňovat cizí usmrkance" a po návratu z práce usměrňovat ty svoje usmrkance
Pořádně zvaž PRO a PROTI u každého oboru a držím palce, ať se rozhodneš správně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.