Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou sš a proč?/výběr

Od: natyy odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, zajímá mě váš názor, a tak bych se s vámi chtěla podělit o mém výběru škol.

Uvažuji nad studiem fotografky, poté na VŠ multimediální tvorby.- Protože mě baví fotit, ale nevím jestli bych chtěla sůvj koníček studovat..

Cestovní ruch, poté na VŠ fakulta ekonomická.- Baví mě cestovat a cizí jazyky, k téhle škole se přikláním asi nejvíc.

Další nad čím uvažuji: obchodní akademie, stavební průmysl..

Když jsem si dělala testy, vyšlo mi, že jsem z poloviny humanitní typ a z 47% přírodovědný typ. Baví mě sport,výtvarka,čeština,zeměpis a výchova ke zdraví!♥ V budoucnu bych nechtěla někde makat ve skladu nebo tak, nejlépe někde v kanceláři a nebo za pultem (recepční...)... jako cestovatelka..

Známky na SŠ v 8. třídě byly takové: 1.POL.: M-3 F-3 CH-3 ČJ-2 Z-1 AJ-2 NJ-1 PŘ-2 VKZ-1

Na 2.POL mi zatím vychází jen jedna 3 a to z matematiky, v ostatních předmětech, kde byla 3 mám 2, jinak se to nemění.

Děkuji, že jste to dočetli až sem! Budu ráda za každou radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slzicka*
hodnocení

0x

S trojkou z matematika na ekonomickou fakultu? Ta je z velké části o počtech a o hodně težkých počtech, nejde tam jen o matematiku, ale i o účetnictví a o obchodní počty, to jsou dost složité vzorce, takže jestli k matematice nemáš dobrý vztah, tak tu školu můžeš vyloučit.

doplněno 12.05.16 11:27:

Na ostatní školy názor nemám, nic o nich nevím. Ty musíš uvažovat nad tím co tě bude bavit, ale i nad budoucím uplatněním. Znám hodně lidí, co vystudovalo různé umělecké školy a nikdo z nich to nedělá. V takovém oboru je moc těžké se prosadit a prosadí se málokdo.

natyy
hodnocení

Taky si myslím, že bych se tam akorát s tím trápila. Jaký názor máte na ty ostatní školy?

xy

Nemyslím, že by na ekonomické fakultě byla nějak zvlášť obtížná matematika, to jistě na jiných - přírodovědných nebo technických VŠ bude těžší.

Ale jestli máš trojku z matiky už na ZŠ, tak možná by pro tebe těžká mohla být. Potom by ses musela orientovat na VŠ humanitního směru.

natyy
hodnocení

Hrozně bych chtěla pracovat s dětmi v MŠ, myslíte, že mám šanci?

jitkak*

Devče zlatý, ty ještě sama nevíš, co chceš...;) Bavil by tě cestovní ruch, fotografování, MŠ? SŠ s jazyky by ti asi dle známek z AJ a NJ šla...tudíž cestovní ruch OK...pedagogická...můžeš zkusit jako druhou volbu. Hlavně musíž zvážit, co tě více bude bavit ;) Já osobně jsem chtěla také do MŠ po čtrnáctidenní praxi ve školce jsem byla prostě do toho všeho zamilovaná...po škole jsem začínala v kanclu, jak přišly vlastní děti, nedovedu si teď představit, že bych měla osm hodin denně "usměrňovat cizí usmrkance" a po návratu z práce usměrňovat ty svoje usmrkance *smich* *smich* *zed*Pořádně zvaž PRO a PROTI u každého oboru a držím palce, ať se rozhodneš správně:)

natyy
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]