Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet účetních odpisů

Od: chica7 odpovědí: 1 změna:

Ahoj, dneska jsem dělala praktickou zkoušku a objevily se tam i odpisy. Zkusila jsem je nějak vypočítat, ale nejsem si jistá, jestli je mám dobře. Zadání si přesně nepamatuju, ale bylo to nějak takhle... Jak byste to vypočítali? Stačí odpis pro první rok. Chtěla bych mít jistotu, že to mám dobře. Děkuju :)

Vypočítejte účetní odpisy stroje

Cena stroje při pořízení (vstupní cena) = 85 000 Kč

Stroj vyrobí v následujících letech:

1. rok - 100 000 ks

2. rok - 80 000 ks

3. rok - 20 000 ks

4. rok - 300 000 ks

Byla tam pak tabulka, kam se měli doplňovat pro jednotlivé roky odpisy, oprávky a zůstatková cena.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Výkonové odpisování používáme u majetku, jehož hodnota se snižuje mírou jeho skutečného využívání. Typickým příkladem je výrobní zařízení, u kterého je životnost dána počtem zhotovených výrobků. Odpis v jednotlivých letech vypočítáme vynásobením odpisového koeficientu a např. počtem výrobků v daném roce. Odpisový koeficient je určen poměrem vstupní ceny majetku a přepokládaným počtem kusů výrobků, který za svou životnost může vyrobit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]