Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nj - oprava vět

Od: elisa24® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, opravili byste mi prosím tyto věty? Mockrát děkuji

Nj - oprava vět

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj Eliso,

úplně Ti za správnost neručím, nicméně:

-u té věty, jak chceš vychovávat své děti, bych přidal "wurde", tedy "Jak bych chtěla vychovávat..."

- v té poslední větě, Bildschirm je, pokud se nemýlím, obrazovka - něčeho, což úplně nedává ani logicky smysl, samotná obrazovka fungovat nemůže. Buď tam tedy připiš něco ve stylu "obrazovka počítače/televize", nebo tam jednoduše napiš jen televizi nebo počítač, kde samozřejmě trochu upravíš i zbytek věty.

hodnocení

2x

Dobrý den, v podstatě souhlas s rádcem přede mnou. Jen taková poznámka: Bildschirm je skutečně obrazovka, avšak "sitzen vor dem Bildschirm" je německá fráze, něco jako v češtině "sedět u bedny", tam se neuvádí, k jakému přístroji ta obrazovka patří. Takto je to myšleno a to souvětí dává smysl, je v pořádku.

hodnocení

Moc děkuji, takhle?

Nj - oprava vět #2

Jo, to asi ano. Já jako Čech, co skládal státní zkoušku z němčiny před dvaceti lety a od té doby nic, porozuměl bych tomu. Jsem ještě jinými jazyky mazaný, ale němčina se mi nikdy nelíbila, ale to se toho teď netýká. V posledním souvětí bych psal místo lang, lange, ale to je možná tvar, který je starší, došlo k reformě pravopisu.

hodnocení

Děkuji, ano, tam má být lange

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]