Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám velký problém, dnes jsem konal maturitní zkoušku, didaktický test z češtiny, a stalo se to, že nám paní učitelka rozdala papíry se zadáním, zbývalo 5 minut do začátku a pak jsem otevřel sešit a začal řešit úlohy, jenže do minuty mi nastala nesnesitelná nervozita, začalo to tím, že mi začaly křeče v holení kosti v obou nohách, a ruce se mi třásly, a k tomu ještě nesnesitelný pocit dojít si na záchod, přitom jsem byl před zkouškou asi 3x, takže prvních 10 minut testu bylo takových, že jsem dýchal jako sentinel a přícházel k sobě, všichni mi říkaly před zkouškami, říkej si, že o nic nejde, a abych nebyl nervózní, při tomto stavu jsem si to říkal, ale tělo si dělalo co chtělo, takže jsem byl absolutně nesoustředěný, a od toho se určitě bude odvíjet výsledek testu, Přemýšlel jsem i o nějakém psychiatrovi, nebo si vzít nějaký antidepresivum, ale opravdu nevím co s tím. Ti co mi nevěří, nijak nepřesvědčím, popisuji jen co se dělo, a jestli někdo z vás nemá návod co s tím.
Předem všem děkuji
Václav
Dobrý den,je to zřejmé, že je při maturitních testech jistá dávka nervozity. U nás dnes jedna kolegyně zkolabovala a musela ji odvézt rychlá...
Je to reakce těla... To nechce psychiatra,ale více si věřit.
Hodně štěstí do dalších testů.
HM
Já si věřím, jenže si můžu stomilionkrát říkat, že ,, to dám, to dám, vše je v pohodě´´ ale tělo si dělá co chce a nedokážu ho ovládnout, mamka mi říkala, že o nic nejde, když to nedám teď, tak to dám v září, jenže kvůli blbé nervozitě která mě dnes ovládla, je na 99% jisté, že budu muset didaktický test opakovat v září, je mi do breku, absolutní nesoustředěnost, dýchací problémy, které neumím potlačit, je dnešní den pro mě zklamáním.
Normální reakce na stres. Dá se na to zvyknout, až budeš na VŠ u patnácté zkoušky tak se tolik třepat nebudeš...
Když o nic nejde tak je tělo v pohodě, jak je to důležité tak je člověk nervózní tak že se klidně i zablokuje.. Dá se to trénovat - úmyslně se vytváří situace kdy o něco jde.
Často i ve sportu - v tréninku super při okresním závodu ujde a ve finále MS naseká chyby... Nebo bojové sporty - v tělocvičně bojovník, na ulici když to je naostro tak zamrzne a dostane přes hubu od člověka kterého by v tělocvičně rozkopal běkem dvou vteřin...
Naprosto vám rozumím,stejné pocity mám,když mám podstoupit vyšetření na magnet.rezonanci - mám klaustrofobii a kdo to nezažil,netuší,co je to za hrůzu...máte normální fobii ze situací,které na vás kladou zvýšené nároky.../.tohle se vám může stávat i dál v životě,nejde jen o negativní situace,ale např. i o svatbu./Hlavne to neřešte tak,že si od kámoše vezmete tabletky,po kterých vám má být , dobře,...může se stát,že prospíte zkoušku,nebo prozvracíte na wc/.Já dělám to,že na svoje potíže upozorním personál a domluvíme se jak na to.Nejlepší bude,když zajdete za třídní a domluvíte se s ní.Nebojte se,pomůže!Ví jak na to,nejste jediný,co tyhle potíže má...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.