Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slohová práce CJ - chybně?

Od: jjjjj odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, takto znělo zadání pro vypracování slohové práce:

Ztráta paměti

VÝCHOZÍ TEXT

Erik se probouzí v nemocnici. Z posledních sedmi dnů svého života si vůbec na nic nevzpomíná. Až příchod nečekané návštěvy způsobí, že se mu z paměti vynoří první mlhavá vzpomínka. Od tohoto okamžiku se Erikovi postupně začínají vybavovat jednotlivé události... (CZVV, inspirováno www.csfd.cz) Zpracování: vypravování o událostech v Erikově životě, které vedly ke ztrátě paměti

Já jsem to pojala tak, že jsem psala, co te ztrate pameti teda predchazelo - jaké události (zpetne se na to postupne si snazil vzpomenout) a skoncila jsem tim, ze ta pamet se mu zazrakem vratila a ze jeho divka tam s nim travila kazdou volnou chvilku u nej po tu dobu co byl v nemocnici - muze to tak byt ci je to chybně cele?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jan*
hodnocení

1x

Já jsem to taky tak pochopil, myslím, že to tak může být, protože v textu není napsáno "Navažte na výchozí text." Podle mě to projde.

honzmalatny*
hodnocení

1x

Vyprávění lze pojmout i retropektivně.nebylo zadáno navažte na výchozí text.

biweoecom
hodnocení

1x

Myslím si, že jakýkoliv příběh bude OK. Spíše mě zaráží, že píšete bez interpunkce. Váš problém určitě nebude ve vymýšlení pohádek do slohu.

radarbrdy*
hodnocení

0x

... Erikovi se vynořují vzpomínky jak to vlastně bylo u jeho maturity. Maturitní jev Čeština, profesoři humanitních věd, učitelé a CERMAT se spojili, aby vytvořili něco umělého, co žije svým vlastním životem. Hra na slova a na slohové styly jako síto, které vyřadí žáky, kteří nejsou dost dobře nučeni tyto pravidla ovládat. Erikovi ztěžkla z toho pomyšlení hlava a řekl si, že si raději ještě pospí. V reálném životě je tahle hra stejně nanic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma slohove postupy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]