Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem ve třeťáku na gymplu a už se rozmýšlím, jakým směrem se bude ubírat moje studium. Z předmětů mě baví nejvíce angličtina, dějepis, základy společenských věd (sociologie), ruština a čeština. Ze škol v ČR mě nejvíce láká filozofická fakulta Univerzity Karlovy - obor Anglický jazyk pro mezikulturní komunikaci a Historie a filozofická fakulta Masarykovy univerzity - obor Anglický jazyk a literatura nebo Historie.
Pořád se ještě ale rozmýšlím o studiu ve Velké Británii, kam mě to láká mnohem víc, spousta lidí si to studium chválí. Proto bych se rád zeptal, zda je tu někdo kdo studoval v Británii a mohl by mi napsat, jaké to tam je. Nejvíce mě tam láká obor Historie, civilizace a náboženství na Winchesterské univerzitě a studium jazyků na University College of London.
Myslíte si, že je vůbec nějaká šance, že by mě přijali ke studiu v Británii? A máte nějaké tipy, jak zvládnout přijímačky na českých univerzitách? Předem děkuji za odpovědi.
Omlouvám se, v nadpisu má být "v zahraničí", ujela mi ruka.
Uvědomte si, že po škole skončíte na pracáku a celý život budete litovat, že jste studoval obory, které vás neuživí. Proč zahazovat život studiem nesmylů .
Obory vás baví a zajímají - já tomu rozumím, ale z toho se nenajíte. Tak zkuste si vymyslet obory, které vám umožní také si vydělat na jídlo, bydlení a zábavu. BUdete muset uživit nejen sebe, ale i budoucí manželku a děti. A nedej bože, když se rozvedete. Pak budete živit děti z první manželství i z druhého. Na to vám angličtina, historie či náboženství zdaleka nestačí.
to je tak, kdysi, starší generace, i moje, si vybírala studium i podle toho, jak je uživí, bude-li uplatnění. Studium se bralo jako příprava na budoucí povolání. Dnes u studia hodně důležitá role -zájmy, bavit. Možná je to i evropská strategie, aby co nejvíce lidí studovalo co nejdéle, nebudou na pracáku, nebudou se flákat po ulicích, a ještě je to bude kultivovat.
Vybral jste si zajímavé obory..jen se ptám - proč by Vás nepřijali v Británii..jen potřebujete info,kolik studentů budou brát,kolik z toho z vých.zemí..některý rok jsou čísla velmi překvapující.Info o přijímacích řízeních na čes.univerzity jistě také najdete...chce to hlavně udržet klid a nepodléhat stresu -jistě máte zkušenosti z maturity.O to,že byste nenašel se zvolenými obory uplatnění, se nebojím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.