Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda někdo neznáte pohádku o městě pro předškolní děti, kde by se děti s tím městem seznamovaly.
Jediná co mě napadla je Krtek ve městě a tam bohužel není seznámení s městem.
Budu ráda za každou odpověď a předem děkuji.
Denisa
Dobrý den, toto (viz odkaz a video) se zdá býti zábavné i poučné. Zdravím!
P.S. A možná se Vám (dětem) budou líbit i další příběhy housenky na jiných místech.
doplněno 01.05.16 14:19:Nemáte zač. Při prvním přečtení dotazu jsem si také myslel, že by to měla být pohádka knižní. Jenže, to by asi předškolák moc nezvádl (jedině děcko geniální a četby již schopné).
Takže, snad si zvuk přepsat do slov.
doplněno 01.05.16 15:27:ledvinkka - to, že je otázka srozumitelná, je jen Váš dojem, protože jen Vy víte přesně, co hledáte. A jak se ukazuje, tak musíte hodně doplňovat a otázku dál upřesňovat - což poněkud vyvrací Vaše smýšlení o srozumitelnosti původního dotazu (a že tu nejsou rádci nějaká "ořezávátka") .
Děkuji za reakci na můj dotaz. Video je pěkné a určitě ho využiji.
Ale spíše jsem myslela pohádku v psané podobě.
Ale i přesto děkuji za odpověď
Pohádku jim samozřejmně přečtu já.
Chci příběh jen jako motivaci k dalším činnostem.
Omlouvám se, ale myslela jsem, že když napíši, že hledám pohádku o městě, tak každý pochopí na co má reagovat. Je pravda, že jsem nenapsala v jaké podobě má pohádka být, ale to už je vedlejší. Vždy si můžu mluvenou podobu přepsat do textu.
alik.idnes.cz/... občas je něco i zde.
Spíš než pohádku, hledejte pověsti, např o Brně vím o dvou knížkách, jsou z naučné literatury pro děti do 10ti let.
My to děláme tak, že jedeme na výlet (od 3 let vnučky) v info pro turisty si vyzvednu zdarma brožurku o městě, beru si 2, jedna je na vystřihování,navštívíme místa (vždy když tam je, začínáme v ZOO), fotky a pár vět do notýsku, koupíme turistickou známku a doma do nástěnné mapy ČR zapíchneme špendlík s velkou hlavičkou a zavěsíme turistickou známku. Vnučka si do deníku nalepí výstřižky a něco přimaluje¨. Dnes už je vnučce 6 let a sama si na internetu najde, kam chce jet, také se inspiruju zde na poraďte když dá někdo odkaz na výlet kde byl. Vždycky se o městě něco z nettu naučím předem abych nebyla hloupá babička. Příjde mi to lepší než koukat na "pohádku".
Ledvinko, to jste neuvedla, já myslela, že to máte pro vlastní děti.
Pohádku potřebuju v psané podobě ke studiu na vysoké škole. Bude mi soužit jako motivace pro jazykové chvilky realizované v mateřských školách.
Pověsti se do mateřské školy moc nehodí, jsou na děti (vyjímky) složité a dítě pak neví co je tedy pravda a co pouze výmysl.
Otázka je myslím napsána srozumitelně.
V otázce je napsáno, zda někdo nezná pohádku o městě, kde by se děti s městem seznamovaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.