Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat SŠ?

Od: natalie* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Chtěla bych, abyste mi pomohli s výběrem SŠ.

Je mi 14 let, 8.třída

Ve škole mě nebaví matematika,fyzika ani chemie..Mám ráda sport, kreslení, tanec. Jde mi docela čeština, zeměpis a přírodopis. Uvažovala jsem už nad zdravkou,obchodkou,hotelovkou nebo uměleckou, ale pořád si vlastně nejsem jistá, kam jít. Na gympl nechci. V budoucnu bych chtěla jít na vysokou nebo univerzitu a uplatnit se někde v nějaké dobré práci. Bavilo by mě být třeba někde v kanceláři, ale nebráním se ani jiným pracím. Děkuji za případné rády :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

1x

Zkus se podívat na rady a obory na infoabsolvent.cz.

doplněno 27.04.16 17:42:

Pro ty, kteří přesně neví, co je pro ně nejzajímavější, doporučuji gymnázium. Dá ti 4 roky na rozmyšlení, připraví tě na přijímačky na VŠ a tam plno holek jako ty, kterým taky moc nejde M, F, Ch.

Vyber si na gymn. třídu zaměřenou na něco jiného než na tyto 3 předměty.

Napiš, z kterého města jsi a my se podíváme, co okolní gymnázia nabízí za zaměření.

natalie*
hodnocení

Děkuji, ale jak už jsem psala, na gymnázium nechci :) Já si ale vůbec nevím rady, kam bych se vlastně hodila.

hodnocení

0x

ctenar Vám poradil dobře. Jestliu chcete na VŠ, nejlépe Vás všeobecně připraví gympl a opravdu tam máte čas se v klidu rozhodnout, co dál. Z jiné školy nebudete dostatečně připravená. Ale do kanceláře nemusíte mít přímo VŠ, stačí maturita. Na uměleckou školu je nutrný výrazný talent, jinak neprojdete, pro velký zájem, sítem přijímaček. Na zdravotce by měli studovat lidi s láskou k lidem a vztahem k pacientům, kterým nevadí krev, stolice, moč, sekrety, třísměnný provoz, zdvihání těžkých pacientů, leckdy nervních i konfliktních. Práce ve zdravotnictví by měla být posláním a ne , že jsem se na jinou školu nedostala. Obchodka, hotelovka bych řekla, že jsou docela vhodné pro zájemce, co netuší, co by je bavilo. I když všude jsou jisté schopnosti zapotřebí.

hk
hodnocení

0x

Jděte na obchodní.

natalie*

A na co se na obchodní klade největší důraz?

eless
hodnocení

0x

A co pedagogická a pokud chceš na vysokou tak dobrá volba je pedagogické lyceum a zvolíš si zaměření tj. tělocvik, hudebka, výtvarka nebo humanitky. A jazyky se učíš dobře? Protože na hotelovce je budeš dost potřebovat. Také záleží jaké máš známky, pokud z matiky, fyziky nebo chemie máš 3 nebo jsi skoro měla 3 tak na gymplu budeš mít velký problém.

paspulka*
hodnocení

0x

Matematika,fyzika+chemie na zdr.skole jsou,gymnázium je také má v osnovách.Pokud máte nadání - zkuste uměleckou školu,pokud máte talent.Jaký máte vztah k lidem? Jste-li humanitně zaměřená,tak sociální školy jsou dobré a můžete potom na VŠ.Jste i prakticky zaměřená - potom hotelovka.Máte-li ve škole poradkyni,zkuste.Záleží taky na tom,kolik rodiče do vás mohou investovat- dojíždění,ubytování atd.-je potřeba vše probrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]