Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
musím zpracovat zadání, ale myslím, si, že tam chybí jeden údaj.
Spálením uhlovodíku vzniklo 0,279g H20 a 302,5 cm3 CO2 (jeho objem byl měřen při 20 stupních C a tlaku 100,66 kPa). Molekulová hmotnost uhlovodíku je 58g/mol. Určetě molekulový vzorec uhlovodíku.
Jestli někdo ví - at poradí...nějaký postup, předem díky.
jabraka...to pro tvé info, ještě to nikdo nespočítal...dokonce tohleto zadaní skončilo na Vš chemické v Brne u kantorů a neví si s tím rady...tak se nezlob, že se tady tak vyptávám, ale jsem prvním rokem na Vš a na střední jsem chemii neměla..takže je to pro mě dost náročné...
To zadání jsem opsala z písemky a ted jsem to kontrolovala...a výpočet jsem dostala. Jestli tě to opravdu zajímá...tak ti to mohu poslat mailem. vím, že je to zvláštní...spočítal to málokdo...a já žádala x lidí...prý je to dost špatně zadané a na takových příkladech studenti vyletí ze zkoušky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.