Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jakou školu jít

Od: katte odpovědí: 16 změna:
prosím o radu..jsem přijatá na 2 školy..1,Gymnázium přírodovědné(Prigo) 2,SŠ zdenka matějčka Hotelnictví a turismus Nevím jak se rozhodnou bojím se že bych učivo na Gymplu nezvládala ..hlavně matiku a fyziku..a na sš se bojím praxí..moc s lidma komunikovat neumím..+mám křivé zuby a jsem trochu víc tlustá ..nevím kam jít:(DĚKUJI VŠEM ZA RADY:)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud se necítíš na gymnázium,tak hotelnictví a turismus je myslím si velmi dobrá volba !
Komunikaci se naučíš,v podstatě do toho vpluješ,pikud budeš denodenně v kontaktu s lidmi.
Máš křivé zuby?
Rovnátka je spraví.
Jsi tlustá?
Začni hubnout.
Není to složité,když se chce,všechno jde.
Jenom začít.
Kdo chce,hledá způsoby,kdo nechce,hledá důvody.
Držím palce a především pevnou vůli chtít něco dokázat.
Být sama na sebe pyšná a dělat práci,která bude zároveň i tvým koníčkem.
doplněno 26.04.16 17:48:

"Babičko,"moc děkuji i když jak vidím,slečna stále hledá ty důvody.Ááách jóóó...

Wamp dala jsem vám bod, ale kdybych mohla, dám vám jich mnohem více. Pravda pravdoucí, každé slovo! *palec**palec**palec*

katte
hodnocení

No..menší problém je že na rovnátka nemáme peníze..a zhubnout se mi moc nedaří ze zdravotních důvodů..já jen se bojím jestli by mě to v těch praxích nejak nepřekáželo ta mírná obezita a ty zuby:/ moc se neusmívám..
dost mě to trápí ..:/ ale děkuju za rady:)

ctenar*

Než dojde na praxe tak se toho ještě tolik změní.

A než začneš pracovat, tak se toho změní ještě více.

Možná i ty tvé "křivé" zuby a kila navíc jsou jen v tvé hlavě a nikdo jiný si to nemyslí.

xy
hodnocení

0x

a máš nějaké přání co bys chtěla dělat?

katte
hodnocení

No v tom je také problém..nějaký přesný cíl nemám:/

ctenar*

To není v tvém věku nic divného. I spousta mnohem starších lidí to neví.

xy

To je asi běžné, ptám se jen proto,že by se pak dalo třeba lépe vybrat

ctenar*
hodnocení

0x

Jaké jsi měla známky na vysvědčení z M,F v posledních 2 letech? Opravdu si myslím, že gymnázium dá do života více než hotelovka.

doplněno 26.04.16 17:27:

A co ostatní známky? Které předměty tě bavily a které se ti hnusili?

katte
hodnocení

Z Matiky 3ky a ted mi vychází pomalu 4 :/ a z Fyziky 2..ale na fyziku máme učitele se kterým se skoro vůbec neučíme..

Jinak mě baví cizí jazyky..prostě největší problém je ta matiky a fyzika..počítání..tohle mi fakt dělá problém..
ráda bych šla na ten gympl ale bojím se že to prostě nebudu zvládat..

Ze základky potřebuješ z fyziky znát jen základy, když se ji budeš učit, neměla by jsi mít problém. Je to jen teorie a propočítáš si pár příkladů.

Když si budeš z matematiky pravidelně počítat příklady, které budete zrovna v matematice brát, taky to zvládneš. Zkus to už teď a třeba se Ti do konce roku povede vylepšit i současný průměr.

doplněno 26.04.16 21:24:

Zkoušky na gympl jsi zvádla, matematika v přímačkách Ti připadala těžká?

ctenar*

Hm, 3-4 z matyky, to už je docela špatné na základku. Tady bych nerad doporučoval gympl, aby tam pak tazatelka těžko bojovala. Ale fakt je, že jsem viděl vychodit gympl i naprostá dřeva. Prostě si nějak na to učivo zvykly a proplouvali s trojkama.

xy

taky to vypadá, že bude z matiky povinná maturita. Nevím, jestli na všech školách, ale jestli bude povinná, tak gympl tomu neunikne.

pohanka*
hodnocení

0x

Hotelová škola /cestovka, turistický ruch/ je vhodná pro komunikativní osoby, které se dobře cítí ve společnosti.

Vyhledávají akce, kde se něco děje, rádi se baví, jsou empatičtí, ochotní, rádi lidem poslouží a jsou pozitivní, mají sebevědomí. Vše se může samozřejmě změnit, ale jaký má význam jít do oboru, udělat školu, ale potom v oboru nepracovat? To znamená opět se zaučovat v jiném oboru anebo být nekvalifikovaná síla. A tím přicházet o docela velké finance.

balzerka

Na hotelovce jsou asi nejnáročnější jazyky, ekonomika, účetnictví. Té matiky je tam podstatně míň, jak na gymplu a fyzika a chemie tam nejsou. Zažila jsem tam i studenty mlčenlivé a méně průbojné. Na praxi měli i obsluhu v restauraci.Člověk se otrká.

paspulka*
hodnocení

0x

Píšete,že máte zdravotní důvody proč nemůžete zhubnout...možná od toho se bude odvíjet i Vaše rozhodnutí pro tu či onu školu.Křivé zuby - píšete,že nejsou peníze na rovnátka - to lze i na splátky...zhubnout můžete i při potížích zdravotních - jen se domluvit s lékařem.Do konce prázdnin to můžete obojí změnit,zvýšit si sebevědomí,jít v létě na brigádu a rovnátka si za to pořídit.Tak nastoupíte do dalšího studia sebevědomější.Gymnázium je těžké právě pro matematiku,ale ta je i v druhé Vámi navrhované škole.Pokud ovšem do konce prázdnin na sobě zapracujete,zlepší se i Váš vztah k druhým lidem - budete vstřícnější,zlepšíte komunikaci.Zkuste brigádu jako číšnice ať nakouknete do oboru hotelnictví..netuším,jako zdravotní důvody máte - to možná rozhodne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]