Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedokončená škola

Od: koudys odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

před 3 lety jsem dělal maturitu ale neudělal jsme ji. Mám ukončene 4 roky bez žadne 5, ale prostě jsem to nějak nezvladl u matury a až tet mi docvaklo že bych chtěl nějak udělat školu, ale už chodím do prace.O nějakem dodělaní pořádně nic nemužu najít a z byvale školy mi napsali že s tím nic udělat nejde a že musím dělat celou školu znova ale ne tam kde jsem byl. Jsem ze zlinského kraje. Prosím o nějake rady

Děkuju

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Na dodelani maturity máte 5 let od ukončení posledního ročníku SS (tři pokusy). Pokud jste již tyto 3pokusy neúspěšné absolvoval, musíte zopakovat poslední ročník SS. Například na soukromé škole v dálkovém studiu. Zopakovat ve stejném nebo jiném oboru (v pripade jiného oboru budete dělat rozdilove zkousky). Je možné, že vás nevezmou přímo do maturitního ročníku. Do nižšího - o tom rozhoduje ředitel školy. Nejochotnejsi bývají na soukromych školách.
doplněno 24.04.16 19:09: Lépe asi ne. Poradce pode mnou též dobře radi. Nejjednodušší je stejný nebo podobný obor. To je pravda. Ještě je taky možnost domluvit si poslední ročník individualem (když chodíte do prace). Toto spíše povoli na soukromé škole. Kolik těch pokusů jste měl? Všechny tři? Čili jeden radny a dva opravne termíny? Jestli jste nedělal všechny tři pokusy, staci si najít školu a přihlásit se k maturitě na podzimni termín
ctenar*

Jestli jste nedělal všechny tři pokusy, staci si najít školu a přihlásit se k maturitě na podzimni termín

Jen upřesním: přihlášku k maturitě (a tedy i maturitu) by dělal na bývalé škole ("Koná-li žák [maturitní] zkoušku po skončení školního roku, v němž měl řádně ukončit střední vzdělávání, koná ji na základě přihlášky podané řediteli školy, ve které úspěšně ukončil poslední ročník vzdělávání, přičemž dílčí zkoušky konané formou didaktického testu a písemné práce koná ve škole stanovené Centrem." )

Snad mi něco neuniká.

kopretinka*
Dobry den @jancaak ,vsimla jsem si,ze zde casto reagujete na prispevky tykajici se nedodelani skoly. Evidetne se v tom vyznate. Mam podobny problem a nevim na koho se obratit. Mohl by jste mi prosim poradit? Nevim zda tu jdou napsat soukrome zpravy..
Dekuji mockrat
Můžete mi napsat do vnitřní pošty. Nějaké tipy dám, jestli budu vědět...ale rozhodující slovo má vždy ředitel školy

ctenar*
hodnocení

3x

Dělal jsi ty 2 opravné termíny? Tedy šel jsi celkem 3x k maturitě z předmětu/ů, které jsi neudělal?

Jestli jsi dělal maturitu 3x z každého neúspěšného předmětu, tak jsi opravdu tu školu neukončil a musíš ji dělat znova. Škola (ředitel školy) ti může uznat absolvované ročníky a můžeš jít třeba rovnou do čtvrťáku.

Asi jsi musel být moc špatný student, když ti ředitel (zatím neoficiálně) řekl, že ti nic neuzná. Vždycky můžeš podat oficiální žádost o přijetí do vyššího ročníku na bývalé škole a čekat, co ti přijde za odpoveď. V nejhorším opravdu budeš muset začít na té škole od prváku.

Když už máš začít od prváku, tak to rovnou můžeš studovat cokoliv chceš (jiná škola, obor, dálkově/večerně, ...)

Na jiné škole se stejným oborem (nebo třeba i podobným nebo jiným) by ti třeba nějaké ročníky uznali (ušetříš několik let studia). Napiš obor co jsi dělal nebo co chceš dělat a město a my ti dohledáme jiné blízké školy.

Studium na střední škole je definováno Školským zákonem. Přečti si ho. Je tam odpověd na spoustu tvých otázek.

doplněno 24.04.16 17:56:

Než jsem sesmolil odpověď, tak mě @jancaak předběhla.

Doufal jsem, že se tady objeví. Ona tomu rozumí více než já.

koudys
hodnocení

Tak studoval jsem SPSŠ Vsetín obor Vypočetní technika . A ano dělal jsme vsechny 3 pokusy a ani jednou neuspěl. A děkuju Vám za rady a za Váš čas :)

ctenar*

Chceš studovat v denním studiu nebo v dálkovém? Opět strojírenství?

Nejbližší SŠ se Strojírenstvím v dálkovém studiu je soukromá v Břeclavi ( 120km od Vsetína, 13 tisíc/rok). Je to bývalá SPŠ Břeclav. Je to jediná strojní průmyslovka s dálkovým studiem na Moravě.

Mají hezké stránky. Určitě by stálo za to se jich alespoň zeptat, do jakého ročníku by tě mohli přijmout (dálkové studium trvá 5 let).

Nemusiš studovat zrovna Strojírenství, ale pak ti nová škola asi neuzná tolik ročníků (jak už je několikrát napsáno, záleží na řediteli).

asd1
hodnocení

2x

Přihlásit se na školu a makat.

Mmch. nechápu jak se tohle mohlo dostat k maturitě - s tímhle projevem by na mojí škole vyletěl v prváku...

asd1: Zcela souhlasím. Ten písemný projev tazazele je maximálně na úrovni žáka prvního stupně ZŠ. "Tohle" maturitu na střední škole udělat nemůže (i když dnes je evidentně možné asi vše).

matu
hodnocení

1x
Co zkusit dálkové studium
koudys
hodnocení

Tak studoval jsem SPSŠ Vsetín obor vypočetní technika . A ano dělal jsme vsechny 3 pokusy. A děkuju Vám za rady a za Váš čas :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]