Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha

Od: esmeralda* odpovědí: 16 změna:

Prosím Vás,neporadil byste mi někdo jak vypočítat slovní úlohu,nevím si s tím rady.

Nádoba z umělé hmoty tvaru válce má průměr 2dm jak vysoká musí být nádoba,aby se do ní vešlo 5 litrů vody?

Moc děkuji za pomoc :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

23.04.16 17:21
hodnocení

2x
Slovní úloha
esmeralda*
hodnocení

Mockrát děkuji :D Teprve se to učím a moc mi to pomohlo :)

hodnocení

1x

Tak tedy dobrá, budeme napovídat s touto neobyčejně složitou úlohou.

Jelikož se to jistě chceš naučit, tak se zeptám na to základní. Jaký je vzoreček na výpočet objemu válce?

esmeralda*
hodnocení

V = Sp x v

No, takže když vynásobíš plochu podstavy výškou, získáš objem, viď? Ale ty znáš plochu podstavy a objem. Tak co s tím musíš udělat, aby ti vyšla výška?

esmeralda*
23.04.16 15:37
hodnocení

:(

Nevíš?

Vynásobením plochy podstavy výškou získáš objem válce. Jasný.

Obráceným postupem vypočítáš buď obsah podstavy a nebo výšku.

Ty znáš objem a plochu podstavy.

Pořád žádný nápad?

esmeralda*
hodnocení

objem : plocha

No vidíš. Hurá.

Takže teď to už snad zvládneš, ne? Jen tak pro kontrolu sem pak dej výsledek.

esmeralda*
hodnocení

5: 2= 0, 4

Aha...

Tak to je viditelně špatně, co? Od kdy je 5 : 2 = 0,4? Nějaká nová matematika? Něco mě uniklo?

A ještě si jednou přečti zadání úlohy. Je tam psáno o ploše podstavy a nebo o jejím průměru? To jsou dvě rozdílný hodnoty a ty musíš pracovat jen s jednou.

esmeralda*
hodnocení

to mělo být 2:5ˇ= 0,4 nevím

Holka nešťastná. Takováhle triviálně jednoduchá úloha a dělá ti problémy. Musíme od začátku.

Jak se spočítá plocha kruhu?

V zadání máš průměr. Z něho si musíš spočítat plochu podstavy a teprve pak s tím můžeš pracovat dál.

esmeralda*
hodnocení

Já tomu právě nerozumím :( Ale to je jedno,jinak díky

Jedno je kolečko u trakaře.

Tak ten vzoreček na výpočet plochy kruhu, povídej.

Tak asi nic, viď? Já ted mizím, třeba ti poradí někdo jinej, když TY budeš chtít.

No nic, tohle je tvůj boj, ne můj. Takovéhle znalosti, to neuděláš ani základku. Já chápu, že nějaká blbá škola je strašnej opruz, bezduchý plkání na FB je důležitější a selfíčka jsou zábavnější než matika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]