Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno, chtěl bych se zeptat, kolik je asi celkem vodivých roztoků nějakých látek, chtěl bych z toho udělat elektrolyt. Ještě mám jednu otázku-jaké bych mohl najít doma? Rád experimentuji
Děkuji moc
Ještě doplňuji- o roztoku NaCl, CuSO4 a FeSO4 vím.
Dobrý den,mám za to,že na podobnou otázku jsem Vám již v minulosti odpovídal a doporučil si pročíst alespoň
základy chemie.Pak byste nemusel žádat o radu tohoto formátu.Na druhou stranu je sympatické,že se o takové
věci zajímáte.Roztoků můžou být tisíce,záleží jaké si připravíte,nebo je připravila již příroda sama.Roztoky jsou
kyselé,neutrální a zásadité.V elektrolytu přenáší el.proud ionty , u kovů elektrony v tom je zásadní rozdíl.U kovů
se se zvyšující teplotou vodivost snižuje(zvyšuje se odpor) u elektrolytů je to opačně,to je důležité vědět pro
elektrolýzu na kterou se také ptáte v jiném dotazu.
Sežeňte si starou baterii(článek) jejich pouzdro se dříve vyrábělo ze zinku a můžete si udělat Zn+H2SO4+H2O
a tím elektrolyt pro získání Zn.Před tím se alespoň seznamte s Faradayovým zákonem,konstantou
a elektro chemickými ekvivalety vč.Ohmova zákona.
Tak ať se Vám to podaří,pozor na bezpečnost a zdraví.
S pozdravem fero
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.